Legendarni Kastro: Divi mu se pola sveta, ima 90 godina, a evo kako izgleda danas (FOTO)

Neuništivi lider

Legendarni Kastro: Divi mu se pola sveta, ima 90 godina, a evo kako izgleda danas (FOTO)

Svečanom zatvaranju kongresa Komunističke partije Kube prisustvovao lider revolucije legendarni Fidel Kastro
Objavljeno: 19:51h

Raul Kastro (90) još jedan mandat provešće na čelu Komunističke partije.To je danas saopšteno iz ove stranke nakon trodnevnog kongresa, koji se održava jednom u pet godina. Fidel se pojavio u javnosti prvi put posle devet meseci (FOTO) Odlučeno i da će drugi visoki stranački zvaničnici zadržati svoje pozicije, iako je Raul Kastro ranije izjavio da bi predložio onim starijim članovima, koji se nadaju unapređenju - "da se umesto toga igraju sa unučićima", prenela je agencija Rojters.

Mediji u ovoj zemlji navode i da je svečanom zatvaranju kongresa prisustvovao lider kubanske revolucije Fidel Kastro. Svečano otvaranje ovog kongresa, za razliku od zatvaranja, prenosila je državna televizija uživo.
Na kongresu su izabrani prvi i drugi sekretar Komunističke partije, što su dve najviše pozicije u stranci. Drugi sekretar je Hose Ramon Mašada Ventura. Da podsetimo, Fidel Kastro, vođa kubanske revolucije, povukao se 2008. posle ozbiljne bolesti, nakon čega je došao na vlast Raul Kastro. On je inače uveo ograničenje liderima na dva petogodišnja mandata. (Espreso.co.rs / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.