Amerikanci u vojnoj bazi ostavili PORUKU za RUSKE vojnike, evo o čemu je reč!
Ruski vojnik, Foto: EPA/Yuri Kochetkov

poruka

Amerikanci u vojnoj bazi ostavili PORUKU za RUSKE vojnike, evo o čemu je reč!

Među novinarima je bio dopisnik zvaničnog televizijskog kanala Ministarstva odbrane Rusije „Zvezda"

Objavljeno: 19.10.2019. 18:09h

Ruski novinari pratili su rusku vojnu patrolu koja je posetila napuštenu američku bazu u predgrađu Manbidša u Siriji i prikazali jedinstvene snimke koji pokazuju šta su američke trupe ostavile iza sebe tokom brzog povlačenja iz područja početkom meseca.

Među novinarima je bio dopisnik zvaničnog televizijskog kanala Ministarstva odbrane Rusije „Zvezda". On je predvodio obilazak ostatka baze, koja je izgrađena pre oko tri godine i nalazi se na oko 7 km od samog grada Manbidša.

U bazi je bilo smešteno blizu 300 američkih vojnika i 15 vozila kojima su oni patrolirali ovom oblašću.

- Izgleda da su američke snage uspele da evakuišu samo oružje, municiju i vozila; čak nisu uspele ni da zapale bazu. Međutim, čini se da su Amerikanci sasvim dobro shvatili ko će doći da ih zameni. Širom baze pronalazimo poruke za Ruse - objasnio je dopisnik pokazujući na improvizovan crtež orla sa frazom "Amerika posmatra - uvek posmatra" napisanom na njegovom perju.

Takođe je pokazao i knjigu sa porukom na njenim koricama: "S ljubavlju, od američke vojske". - piše informer.

Dopisnik drugog medija, "Njuz front", objavio je snimak "poruke za Ruse", na kom se vidi tabla sa porukom „VOLIMO SAD, srce, Rusija Ž realDONALDTRUMP" (zvanični nalog američkog predsednika na Tviteru), a na drugoj tabli navodi se da je američki brend "Najk" bolji od "Adidasa" (nemačke marke odeće koju preferiraju Rusi, prema američkoj pop kulturi) i da je viski bolji od votke.

Bonus video:


(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media