RAT I PAKAO NA ULICAMA: Predsednik Meksika podržao hapšenje El Čapovog sina!
Pet napadača, članova Nacionalne garde, kao i jedan civil i jedan zatvorenik su ubijeni u tom sukobu, Foto: AP / Augusto Zurita

haotično stanje

RAT I PAKAO NA ULICAMA: Predsednik Meksika podržao hapšenje El Čapovog sina!

Bitka policajaca i dilera je u četvrtak paralizovala Kulikan, prestonicu meksičke države Sineloa i ostavila ulice ovog grada prekrivene vozilima u plamenu

Objavljeno:

Meksičke bezbednosne snage su prekinule akciju hapšenja Ovidija, sina zatvorenog šefa narkoklana Sineloa Hoakina el Čapo Guzmana, posle izuzetno jakog otpora naoružanih narkotrafikanata, kada je u sukobu poginulo najmanje osam a ranjeno više od 20 ljudi, saopštili su danas zvaničnici ove zemlje.

Bitka policajaca i dilera je u četvrtak paralizovala Kulikan, prestonicu meksičke države Sineloa i ostavila ulice ovog grada prekrivene vozilima u plamenu.

Pet napadača, članova Nacionalne garde, kao i jedan civil i jedan zatvorenik su ubijeni u tom sukobu, saopštio je meksički ministar odbrane Luis Kresencio Sandoval. Sekretar Sekretarijata za javnu bezbednost države Sineloa, Kristobal Kastaneda, izjavio je ranije da je ranjena 21 osoba kao i da je 27 zatvorenika pobeglo iz lokalnog zatvora.

On je precizirao da su snage bezbednosti nameravale da uhapse Ovidija Guzmana Lopeza, sina osudjenog šefa narkokartela Sineloa, čiju ekstradiciju traže SAD.

Ovidio Guzman je optužen 2018. u Vašingtonu, zajedno sa četvoricom braće za šverc kokaila, metamfemina i marihuane u SAD. Sekretar federalnog sekretarijata za bezbednost Alonzo Durazo je izjavio da je 30 pripadnika Nacionalne garde napadnuto iz izgrade u kojoj su našli Ovidia.

Međutim njih su kasnije opkolile naoružene grupe narkodilera pa je odlučeno da se operacija prekine, kuća napusti i ne uhapsi Ovidio, dodao je Durazo.

Meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador je podržao tu odluku jer "hapšenje jednog kriminalca ne može biti vrednije od života ljudi'', i dodao da su mnogi životi bili ugroženi.

Hose Luis Gonzalez Meza, advokat porodice Guzman, je izjavio za AP da je porodica saopštila da je "Ovidio živ i slobodan", ali bez dodatnih detalja. Stariji Guzman je u februaru u SAD osudjen na doživotnu robiju zbog trafikinga droge u industrijskim razmerama.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.