SRPKINJA ZBOG UBISTVA ZAROBLJENA SA BEBOM U NEMAČKOJ: Drama na stanici, pucnjava odmah pored
Aerodrom, Foto: Printscreen

preplašena

SRPKINJA ZBOG UBISTVA ZAROBLJENA SA BEBOM U NEMAČKOJ: Drama na stanici, pucnjava odmah pored

Ne zna šta da uradi...

Objavljeno:

Najmanje dve osobe su ubijene u pucnjavi koja se dogodila ispred sinagoge u gradu Hale u Nemačkoj.

Policija je potvrdila da je jedna osoba privedena u ovom incidentu, a prometni delovi grada su zatvoreni, kao i železnička stanica na kojoj se nalazi Srpkinja (35) sa bebom u naručju koja treba da uhvati voz za Berlin, kako bi se avionom vratila za Srbiju.

- Došla sam na železničku stanicu u Hale, kako bih uhvatila brzi voz za Berlin, odakle imam let za Beograd. Došla sam ovde oko jedan sat, a minut pre nego što je voz trebalo da krene, javili su da je železnička stanica zatvorena zbog pucnjave koja se dogodila u gradu - započinje za Telegraf.rs priču Srpkinja koja se igrom slučaja našla u gradiću, ne sluteći da će se sasvim običan dan i rutinsko putovanje protvoriti u dramu, kako prenosi Telefrag.

- Preko Tvitera smo videli šta se događa, da je u toku pucnjava ispred obližnje sinagoge i da su zbog toga zatvoreni sva važna mesta, među kojima i ova stanica. Nisu dali nikom ni da uđe, ni da izađe odavde. U ovom trenutku, puštaju putnike da dolaze i odlaze, ali vozovi i dalje ne saobraćaju - dodala je.

I. S. je "zarobljena" na železničkoj stanici sa bebom u naručju, a u trenutku kada smo je zvali, imala je dva i po sata vremena do leta za Beograd. Pošto je bilo evidentno da neće stići u Berlin, niti na avion, kontaktirala je avio prevoznika, ispričala šta se desilo sa namerom da odloži let, ali su joj rekli da karta neće važiti.

- Imala sam fiksiran datum povratka za Beograd, tako da su mi rekli da karta važi samo za ovaj let. U slučaju propuštanja, morala bih da kupim novu. Objasnila sam im da je u pitanju nepredviđena okolnost i da na to niko nije mogao da utiče, ali bez obzira. Po njihovim pravilima ukoliko imate fiksiran datum i vreme na karti, morate isključivo tada da poletite - rekla je Beograđanka koja je u Nemačkoj bila u poseti prijateljima, a u trenutku razgovora držala bebu u naručju.

- Beba je dobro, spava sve vreme, nije ni svesna šta se događa - zaključila je I. S. razgovor ipak uz osmeh.

Pucnjava u Haleu dogodila se u ranim popodnevnim časovima, u kojoj su život izgubile dve osobe.

Nemački "Bild" piše i da je na jevrejsko groblje bačena ručna bomba.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.