14 ŽENA ZADAVLJENO JE ODEĆOM, UBICA NIJE PRONAĐEN - SVE DO SADA! Najgori slučaj SERIJSKIH UBISTAVA konačno rešen
Istražitelji na mestu jednog od ubistava, Foto: AP

ubistva u hvaesongu

14 ŽENA ZADAVLJENO JE ODEĆOM, UBICA NIJE PRONAĐEN - SVE DO SADA! Najgori slučaj SERIJSKIH UBISTAVA konačno rešen

Ubistva su ozloglašena u Južnoj Koreji, a čak su bila predmet filma „Uspomene na ubistvo“ iz 2003.

Objavljeno:

Muškarac iz Južne Koreje priznao je ubistvo 14 žena, uključujući devet koje su bile žrtve u najslavnijem slučaju serijskih ubistava u zemlji - ali osumnjičeni se neće suočiti sa krivičnim gonjenjem, saopštila je policija.

Prošlog meseca policija je saopštila da veruje da su identifikovali čoveka koji je izvršio najmanje tri od 10 ubistava koja su se dogodila u gradu Hvaseong, gradu južno od Seula, između 1986. i 1991. godine.

U petak, policijski zvaničnik rekao je za CNN da je muškarac priznao devet ubistava. Takođe je priznao dodatnih pet ubistava i oko 30 seksualnih napada.

Veruje se da je jedna od 10 smrti u Hvaseongu delo "imitatora" ovog ubice, rekao je zvaničnik.

Čovek - koji je u pedesetim godinama- već je u zatvoru gde izdržava doživotnu kaznu, tvrdi policija.

Devet krivičnih istražitelja radilo je na uspostavljanju odnosa sa osumnjičenim - a prošle nedelje se njegov stav promenio, izjavio je zvaničnik iz Južne pokrajinske policijske agencije Gieongi. Osumnjičeni je detaljno priznao sve, čak je i na komadu papira crtao mape lokacija pozetanih sa ubistvima, izjavio je zvaničnik.

Policija će sada raditi na tome da proveri da li je priznanje tačno. Uprkos priznanju, osumnjičeni neće biti optužen zbog ubistava, jer je je slučaj zastareo 2006. godine.

Iako je policija znala da krivično gonjenje nije moguće, vodili su evidenciju o svojim istragama i nastavili su proveravaju slučajeve.

- Naravno, policija mora da istraži zločine. To je važan je slučaj koji je pokrenuo pitanja širom Koreje. Žrtve i njihove porodice žestoko su zahtevale istinu. Bez obzira koliko vremena je prošlo, otkrivanje šta se zaista dogodilo razlog je zašto policija postoji.

Krivični advokat sa sedištem u Seulu Kim Gvang-sam rekao je za CNN da ni porodice žrtava neće moći da podnesu građansku tužbu. U Južnoj Koreji, građanski slučajevi moraju biti pokrenuti u roku od 10 godina od vremena zločina, rekao je on.

Decenijama vlasti nisu bile u stanju da razreše niz ubistava. Ubistva su ozloglašena u Južnoj Koreji, a čak su bila predmet filma „Uspomene na ubistvo“ iz 2003. vrhunskog južnokorejskog režisera Bong Jun-ho-a, koji je postao prvi Korejac koji je ove godine osvojio prestižnu Zlatnu palmu za njegov film "Parazit."

Svih devet žrtava seksualno je napadnuto i ubijeno, a većina ih je zadavljena na smrt, rekao je zvaničnik provincijske policijske agencije Gieongi Nambu za CNN.

U mnogim slučajevima, prilikom ubistva korišćen je komad odeće poput čarapa ili bluza. Starosti žrtava su se kretale u rasponu od mladih tinejdžerki do žena u 70-ima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.