ŠTA JE BRE OVO? Poslednja 23h proveo u bolnici čekajući! Lekari ga nisu primili! KAKVA JE OVO DRŽAVA?
Bolnica / Ilustracija, Foto: Dragana Udovičić

strašno

ŠTA JE BRE OVO? Poslednja 23h proveo u bolnici čekajući! Lekari ga nisu primili! KAKVA JE OVO DRŽAVA?

Čovek je preminuo u zoru 2. maja od infarkcije creva koja se, po rečima advokata, nije mogla predvideti, javlja Corriere della sera

Objavljeno:

Nadzorne kamere u bolnici Santa Croce di Moncalieri u Torinu snimile su poslednja 23 sata u životu Giuseppea Ramognina. Advokat njegove porodice izjavio je da iako ne zna da li je preminuli mogao da bude spašen, bolničko mu osoblje zasigurno nije pružilo adekvatnu pomoć.

Čovek je preminuo u zoru 2. maja od infarkcije creva koja se, po rečima advokata, nije mogla predvideti, javlja Corriere della sera.

Poslednje sate života proveo je u čekaonici odseka za hitne slučajeve, ali po rečima javnog tužitelja Cira Santoriella, tek treba da se utvrdi je li medicinsko osoblje za to vreme bilo informisano o njegovom teškom stanju.

Mišljenje advokata

Advokat Gabriele Roveta suprotnog je mišljenja i tvrdi da je osoblje zanemarilo Ramognina i podcenilo težinu njegovog slučaja. Kao dokazni materijal nudi video snimke iz bolnice na kojima se jasno vidi da je Ramognino u bolnicu došao 1. maja u 10 sati, nakratko napustio odsek za hitne slučajeve u 13:36 i vratio se tamo u 13:41.

"Gospodin Ramognino nijednom se za to vreme nije udaljio od odseka za hitne slučajeve. Nakratko je izašao i vratio se nakon pet minuta", rekao je potkrepljujući svoje tvrdnje snimcima beskućnika koji su se u tom trenutku nalazili s njim u čekaonici i koji su pokušavali da privuku pažnju medicinskog osoblja.

"Ovo je vrlo težak propust i tražićemo detaljnu istragu. Sasvim je sigurno da nije dobio odgovarajuću medicinsku pomoć. To se nije dogodilo čak ni kada ga je jedan bolničar našao onesveštenog u WC-u", dodao je.

Na snimcima se vidi da je 2. maja u 7 sati Ramognino još bio živ. Bolničko osoblje reagovalo je tek dva sata kasnije, i to na naznaku jednog od pacijenata koji se tada zatekao u čekaonici, samo da bi ga proglasili mrtvim u 9:43.

"Zamenili su ga s jednim od mnogih beskućnika koji spavaju u bolnici i zbog toga nisu hteli da pruže pomoć", rekao je advokat.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.