Putin se obratio naciji: Obama je pristojan tip, a ja jedem kašu svaki dan (FOTO)

Rusija ne čeka zlatne ribice

Putin se obratio naciji: Obama je pristojan tip, a ja jedem kašu svaki dan (FOTO)

- Amerika mora da se odrekne imperijalističkih ambicija i da se ponaša prema Rusiji kao prema partneru. Panamski papiri su pucali u prazno - rekao ruski predsednik
Objavljeno: 16:06h

Ruski predsednik Vladimir Putin odgovarao je na telefonska pitanja u tradicionalnom godišnjem pojavljivanja na nacionalnoj televiziji, tokom koga su mu građani Rusije postavili više od milion pitanja predsedniku. Putin samo 6 puta nije govorio ruski, prvi put mu je aplaudirao ceo Bundestag (FOTO) (VIDEO) Putin je, tokom maratonskog obraćanja naciji, rekao da Tursku smatra prijateljskom zemljom, uprkos tenzijama u njihovim odnosima posle obaranja ruskog aviona na granici Sirije i Turske. On je dodao da postoje problemi sa nekim turskim političarima koji su se nedolično ponašali.

Amerika mora da se odrekne svojih imperijalističkih ambicija i treba da se ponaša prema Rusiji kao prema jednakom partneru, rekao je ruski predsednik i dodao da Vašington ne sme da govori sa pozicije sile i diktata već mora da nauči da poštuje legitimne interese Rusije i sarađuje sa Moskvom. Dve zemlje su, uprkos tenzijama, konstruktivno sarađivale u sprečavanju širenja naoružanja, borbi protiv terorizma, rešavanju pitanja nuklearne energije u Iranu, dodao je on.
- Ako se Amerika ophodi sa poštovanjem prema Rusiji, uvek ćemo moći da nađemo rešenja koja će zadovoljiti sve - istakao je Putin. Za predsednika SAD Baraka Obamu Putin je rekao je da je pristojan tip, a na pitanje ko je gori za Rusiju, Klintonova ili Tramp, odgovorio je da treba tražiti ko je bolji.
Govoreći o "Panamskim papirima", Putin je rekao da su autori istrage "bacili ljudima prašinu u oči i pucali u prazno". Putin je rekao da, sudeći prema stilu teksta i pomenutim činjenicima, oni nikog nisu optužili.
On je rekao i da će ruska privreda beležiti rast iduće godine i dodao da je poljoprivredna proizvodnja porasla uprkos recesiji. Za Putina je stiglo i nekoliko pitanja od dece. Jedno od njih je bilo koje bi tri želje on poželeo kada bi uhvatio zlatnu ribicu.
- Sve je u našim rukama, ako budemo čekali čuda od zlatne ribice možemo se naći sa razbijenim koritom, rekao je on. Deca su pitala Putina i da li voli kašu: - Jedem kašu sa zadovoljstvom svaki dan, i danas sam je jeo - rekao je Putin.
(Espreso.co.rs / Fonet / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.