NASTAVNICI SU IH ZVERSKI MUČILI I SILOVALI U ŠKOLI STRAVE I UŽASA: Neki od učenika koji su mlađi od 10 godina!
Učenici, Foto: Profimedia

zlostavljani učenici su oslobođeni

NASTAVNICI SU IH ZVERSKI MUČILI I SILOVALI U ŠKOLI STRAVE I UŽASA: Neki od učenika koji su mlađi od 10 godina!

Voditelji škole su ih držali u neljudskim i ponižavajućim uslovima pod izgovorom da ih podučavaju Kuranu i da ih pedagoški čeliče, objasnio je glasnogovornik policije države Kadun

Objavljeno:

Nigerijska policija je otkrila islamsku školu u Kaduni, na severu zemlje i oslobodila više od 300 muškaraca i dečaka, uključujući i maloletnike koji su bili mučeni i silovani.

Tokom pretresa u četvrtak veče u četvrti Rigasa, policija je pronašla više od 300 učenika i studenata raznih državljanstava, zatvorenih i okovanih u kući strave.

Voditelji škole su ih držali u neljudskim i ponižavajućim uslovima pod izgovorom da ih podučavaju Kuranu i da ih pedagoški čeliče, objasnio je portparol policije države Kaduna.

foto: Profimedia

Vlasnik škole i njegovih šest suradnika su uhapšeni.

"Pronašli smo stotinak učenika, među kojima su bila deca od jedva devet godina, zatvorenih u maloj prostoriji", rekao je glasnogovornik. "Žrtve su zlostavljane. Neki su rekli da su ih profesori silovali", dodao je.

Policija je otkrila i sobu za mučenje gde su decu lancima vezali i tukli ako su profesori ocenili da su nešto pogrešili.

Policijska racija usledila je nakon višestrukih žalbi komšija koji su sumnjali da se u školi događa nešto nenormalno.

Žrtve su raznih državljanstava i dvoje od njih je reklo da su ih roditelji doveli iz Burkine Fasso.

foto: Profimedia

Na fotografijama koje su objavile nigerijske novine, vidi se dečak čija su leđa puna otvorenih rana od bičovanja i drugi sa okovima oko nogu te mnoštvo dečaka naguranih u mračnoj prostoriji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.