Pijani vozači ubuduće će biti kažnjeni radom u mrtvačnici!

IMA SMISLA

Pijani vozači ubuduće će biti kažnjeni radom u mrtvačnici!

Odluka je objavljena uoči trodnevne proslave Songkran, tajlandske Nove godine, tada po statističkim podacima na putevima u zemlji stadaju stotine stanovnika
Objavljeno: 12:06h

Vozači koje policija za volanom zatekne u pijanom stanju biće sankcionisani odrađivanjem društveno korisnog rada u mrtvačnici, u sklopu mera tajlandske vlasti. Ljudski katapult: Trimovao je drveće, pa poleteo u nebo! (VIDEO) Vlasti se nadaju da će sa ovom merom vozači postati svesni činjenice da vožnja u alkoholisanom stanju nekoga može ubiti, što govori i činjenica da je Tajland u samom vrhu po izazivanju saobraćajih nesreća u alkoholisanom stanju. Sam je tražio: Udario biciklistu, pa dobio šta je zaslužio! (VIDEO) - Ranije smo pijane vozače kažnjavali društveno korisnim radom u bolnicama, ali smatramo da će društveno koristan rad u mrtvačnici biti korisniji za one koji krše zakon. Verujemo da će tada dobiti jasniju sliku o tome što je najteža posledica vožnje u pijanom stanju - kazao je Netpukkana.

Odluka je objavljena uoči trodnevne proslave Songkran, tajlandske Nove godine, koja se neretko protegne i na sedam dana. Tada po statističkim podacima na putevima u zemlji stadaju stotine stanovnika. Godišnje u saobraćajnim nesrećama na Tajlandu pogine 24.000 ljudi, a jedan od najčešćih uzroka je vožnja u pijanom stanju. (Espreso.co.rs / dnevni avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.