BIL GEJTS JE OVE GODINE ZARADIO VEĆ 16 MILIJARDI DOLARA: Kaže da je jednostavno
Gejts je drugi najbogatiji čovek na svetu, Foto: Printscreen/Youtube

strategija ulaganja

BIL GEJTS JE OVE GODINE ZARADIO VEĆ 16 MILIJARDI DOLARA: Kaže da je jednostavno

Od ponedeljka se oko 60 milijardi dolara Gejtsovog bogatstva nalazi upravo u akcijama koje poseduje

Objavljeno:

Iako je ove godine donirao više od 35 milijardi dolara u humanitarne svrhe, Bil Gejts od početka 2019. zaradio je 16 milijardi i tako postao “težak” 106 milijardi dolara.

- Reč je o jednostavnoj strategiji ulaganja – više od 60 odsto bogatstva držim u deonicama - kazao je osnivač Majkrosofta u intervjuu za Blumberg.

Od ponedeljka se oko 60 milijardi dolara Gejtsovog bogatstva nalazi upravo u akcijama koje poseduje i zahvaljujući tome je uspeo da izgradi najveću svetsku privatnu fondaciju bez smanjenja svog bogatstva.

Ipak, to bi moglo da se promeni, ako se u SAD-u uvedu veći porezi, kao što poslednjih dana navode naslovnice svetskih medija.

- Sumnjam da će porez na bogate proći, no ja ne bih bio protiv njega. Najbliže tome jeste porez na nekretnine za koji snažno zagovaram da se vrati na 55 odsto, odnosno na procenat na kojem je bio pre nekoliko decenija - rekao je Gejts.

Iako je drugi najbogatiji čovek na svetu, Gejts je poznat kao zagovornik većih poreza na dohodak onih najbogatijih u Americi te veće transparentnosti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novac.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.