EKSPLOZIJA U SUPERTAJNOJ PUTINOVOJ LABORATORIJI!!! Ovde se čuvaju virusi EBOLE, VELIKIH BOGINJA I ANTRAKSA!
Ilustracija, Foto: AP

zastrašujuće

EKSPLOZIJA U SUPERTAJNOJ PUTINOVOJ LABORATORIJI!!! Ovde se čuvaju virusi EBOLE, VELIKIH BOGINJA I ANTRAKSA!

edan građevinski radnik zadobio je opekotine na nogama i prevezen je u bolnicu na negu povreda

Objavljeno:

Jedan od najvećih svetskih centara za istraživanje virusa, smešten u Sibiru, navodno se zapalio nakon što je iznenadna eksplozija potresla tajno postojenje, poznato po tome što se u njemu čuvaju uzorci ebole, HIV-a, antraksa i drugih virusa.

Vatrogasci i spasilačke službe su u ponedeljak krenule da ugase požar koji je izbio u Koltsovu, naučnom centru nekoliko kilometara od Novosibirska.

Situacija se brzo razvila iz običnog hitnog slučaja u veliki incident, jer su eksplozija i požar zahvatili ruski istraživački centar za virologiju i biotehnologiju, koji se često naziva i Vektor institut.

Laboratorija je poznata po tome što je razvila vakcine protiv ebole i hepatitisa, kao i po proučavanju epidemija i opštih problema oko imunologije.

Za vreme hladnog rata, verovalo se da je deo sada već propalog sovjetskog programa biološkog oružja, što znači da se neki od najopasnijih vrsta virusa- uključujući boginje, ebolu, antraks i neke kuge - još uvek čuvaju u zgradi Instituta.

Imajući to u vidu, lokalna filijala Ministarstva za vanredne situacije brzo se odazvala pozivu, poslavši 13 vatrogasnih vozila i 38 vatrogasaca koji su ušli u zgradu šest spratova minut nakon dolaska.

Požar je lociran i brzo ugašen na četvrtom spratu gde su se izvodili neki „građevinski radovi“.

Izveštaji lokalnih vlasti sugerisali su da je eksplozija gasa izazvala požar na gradilištu. Jedan građevinski radnik zadobio je opekotine na nogama i prevezen je u bolnicu na negu povreda.

Gradonačelnik Koltsova sa svoje strane uverava javnost da na tom području nema ispuštanja opasnih materija. Ipak, uzrok eksplozije ostaje nepoznat i istraga je pokrenuta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.