POMIRENJE ILI OPET NIŠTA? Kim ponovo POZVAO Trampa u posetu!
Donald Tramp, Foto: AP

politika

POMIRENJE ILI OPET NIŠTA? Kim ponovo POZVAO Trampa u posetu!

Severnokorejski lider Kim Džong-un pozvao je američkog predsednika Donalda Trampa da poseti Pjongjan

Objavljeno:

Kim je poziv Trampu uputio u pismu u avgustu, a danas je to objavljeno u južnokorejskim medijima. Pismo je poslato pre nego što je Severna Koreja prošle nedelje probno lansirala projektile kratkog dometa i drugi je poziv koji je Tramp primio od Kima prošlog meseca.

"U drugom pismu, koje je Tramp dobio treće nedelje avgusta, Kim je izložio da je voljan da se sretne s američkim predsednikom", rekao je neimenovani izvor iz diplomatskih krugova za list Jungang Ilbo.

Tramp i Kim sreli su se tri puta od juna prošle godine kako bi razgovarali o krizi zbog severnokorejskog nuklearnog programa, ali je pomak do sada bio neznatan. Poslednji put su se dva lidera srela u Demilitarizovanoj zoni (DMZ) između dve Koreje u junu, kad su se složili da ponovo počnu radne pregovore koji su u zastoju otkako je u februaru u Vijetnamu propao drugi samit.

Tramp je više puta rekao da je voljan da razgovara sa Kimom u toku ove godine. Američki predsednik je 9. avgusta rekao da je primio “veoma lepo pismo” od Kima na tri strane i da bi voleo da se ponovo sretne s njim, preneo je Gardijan.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.