DRAMATIČNO U HONGKONGU: Demonstranti  traže da se VRATE bivši VLADARI i PEVAJU ovu HIMNU! (VIDEO)
U Hongkongu je održan još jedan protest, Foto: Printscreen

građani izrazili nezadovoljstvo

DRAMATIČNO U HONGKONGU: Demonstranti traže da se VRATE bivši VLADARI i PEVAJU ovu HIMNU! (VIDEO)

Na stotine hiljada demonstranata koji su se okupili ispred konzulata smatraju da kineski režim ne poštuje njihova prava i slobode koje su uspostavljene kroz "jednu državu, dva sistema"

Objavljeno:

U Hongkongu je održan još jedan protest, a nezadovoljni građani su se okupili ispred konzulata Velike Britanije gde su otpevali himnu "Bože, ćuvaj kraljicu". Žele da London stane na njihovu stranz i zaštiti ih od Pekinga kao u kolonijalnoj eri.

Na stotine hiljada demonstranata koji su se okupili ispred konzulata smatraju da kineski režim ne poštuje njihova prava i slobode koje su uspostavljene kroz "jednu državu, dva sistema".

Hongkong zove Veliku Britaniju da učini nešto, a demonstranti su nosili britanske zastave kao i one koje predstavljaju kolonijalni Hongkong.

Britanija je kontrolisala Hongkong nekoliko decenija nakon što ga je preuzela od Kine posle Opijumskih ratova.

Iako je malo verovatno da će Britanija da krene u kolonijalni rat kao što je činila u 19. veku, demonstranti imaju ideju kako bi kraljica mogla da im pomogne. Na primer, tako što bi obezbedila britansko državljanstvo svima koji poseduju britanski nacionalni (prekomorski) pasoš - posebnu vrstu dokumenta koji su odobreni stotinama hiljada stanovnika Hongkonga. Taj pasoš omogućuje putovanje bez vize u Veliku Britaniju, ali na samo šest meseci i ne uključuje radne privilegije.

"Mi smo britanski i nikada se nećemo predati", "Vladaj, Britanijo" - to su samo neki od povika koji su mogli da se čuju tokom protesta.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.