ZBOG PUTINOVE RAKETE TRESE SE ZAPAD! Ona je NAJMOĆNIJE RUSKO oružje, OD NJEGA NEMA ODBRANE (VIDEO)
Ruska raketa, Foto: AP, Printscreen

putin upozorava

ZBOG PUTINOVE RAKETE TRESE SE ZAPAD! Ona je NAJMOĆNIJE RUSKO oružje, OD NJEGA NEMA ODBRANE (VIDEO)

Ubrzan je vremenski okvir za pripremu ovog projektila

Objavljeno:

Ruska raketa koja može da leti "non-stop" sa nuklearnim pogonom i može da koristi slabosti zapadne odbrane "biće spremna za rat do 2025. godine".

Super oružje Vladimira Putina "Burevesnik" spremno je za razmeštanje ranije nego što se očekivalo, saznaju američki obaveštajci.

Kremlj "Burevesnik" doživljava kao nisko leteću krstareću raketu sa "stelt"osobinama, koji postojeći zapadni odbrambeni sistemi ne mogu da presretnu, a koja može da ponese nuklearne bojeve glave do bilo koje tačke na svetu. Putin je to nazvao "radikalno novom vrstom naoružanja" sa "neograničenim dometom i neograničenom sposobnošću manevrisanja".

- Rusija je posvećena ogromnim ulaganjima u nove sisteme poput ovog kako bi porazila američku protivraketnu odbranu - upozorio je Džefri Luis, stručnjak za nuklearno oružje iz Midlsburi instituta za međunarodne studije u Montereju, pa dodao:

- Mi se krećemo ka trci u naoružanju.

Najnovije otkriće dolazi uprkos prošlomesečnoj eksploziji tokom probe oružja "sudnjeg dana" u Belom moru.

Neki povezuju incident sa "Burevesnikom", iako razni stručnjaci to osporavaju. Rusija je u više navrata pokušala da testira neograničeni domet "Burevesnika" - takođe poznatog kao "Skajfol".

Upućeni izvori navode da je sada ubrzan vremenski okvir za pripremu ovog projektila.

Smatra se da je testiran jednom ranije ove godine i četiri puta u periodu od novembra 2017. do februara 2018., pri čemu je svaki put pao.

Ali Rusija se početkom ove godine hvalila da su ispitivanja nuklearnih raketa "uspešno završena" tokom "velikih faza testiranja".

Ispitivanja su "podržala navedene specifikacije reaktora osiguravajući neograničen domet rakete".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Express.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.