MAKRON DAO DŽONSONU ŽUTI KARTON: Britanci IZLAZITE iz EVROPSKE UNIJE!
Ne gleda blagonaklono na produženje rokova, Foto: Printscreen

oštro

MAKRON DAO DŽONSONU ŽUTI KARTON: Britanci IZLAZITE iz EVROPSKE UNIJE!

Rok za izlazak iz EU je poznat - 31. oktobar

Objavljeno:

Francuska gubi strpljenje i pokazuje Britaniji žuti karton zbog produžetaka u Bregzitu, piše danas Dojče vele, navodeći da Pariz smatra da bi Bregzit bez dogovora pao na dušu Londona i da želi da izbegne novo odlaganje evropsko-britanskog razvoda.

Francuska trenutno zastupa jasnu liniju i, za razliku od Nemačke, bez svake sumnje ne želi da Britancima pokloni više vremena.

Iz Jelisejske palate izvori DW kažu da francuski predsednik Emanuel Makron "ne gleda blagonaklono na produženje rokova".

Ta bi pozicija, kako se konstatuje u tekstu, mogla bi da postane veliki problem. Ako London zatraži još vremena, morale bi se saglasiti sve članice Evropske unije. Francuska je pritisnula kočnicu i ako ostane pri tome mogla bi da odigra odlučujuću ulogu u drami zvanoj Bregzit.

Podseća se da se još u martu francuski predsednik isprečio na putu kompromisa sa Londonom, pa je šefovima država i vlada EU jedva uspelo da isposluju neko rešenje.

Rok za izlazak iz EU je poznat - 31. oktobar. Francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv le Drijan je u jednom intervjuu za radio "Evropa 1" poprilično mrzovoljno odbrusio: "Ne možemo svaka tri meseca sve ispočetka".

BONUS VIDEO:

VESIĆ SA DECOM U PRVOM INKLUZIVNOM KAFIĆU: Mladi sa smetnjama u razvoju rade u ovom lokalu, gosti su im zamenik gradonačelnika Beograda, školarci i mnoge poznate ličnosti! UŽIVAJU 2 (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.