PUTIN HTEO DA SPREČI MASAKR U NJUJORKU, AMERI GA NISU SLUŠALI: Šta je RUSKI predsednik rekao BUŠU 2 dana pre NAPADA
Logično je i odakle Rusiji saznanja. U Avganistanu su ratovali i otad to područje stalno drže na oku, Foto: Printscreen

potvrđena informacija

PUTIN HTEO DA SPREČI MASAKR U NJUJORKU, AMERI GA NISU SLUŠALI: Šta je RUSKI predsednik rekao BUŠU 2 dana pre NAPADA

Da su Rusi upozoravali Amerikance nije nova vest, njihovi obaveštajci su posle napada rekli da su imale saznanja o planovima Al-Kaide, ali ovo je prva vest da je i Putin lično bio uključen u celu priču

Objavljeno: 20:04h

Oko terorističkih napada na njujorške kule bliznakinje do današnjeg dana kolaju brojne teorije zavere. One mahom govore o tome da su Amerikanci znali što im se sprema, ali da su sve najave terorističkog napada ignorisali.

Sad se pojavila nova, a u nju je upleten glavom i bradom ruski predsednik Vladimir Putin. S obzirom da se bliži godišnjica tragedije ne čudi trenutak objave.

Dakle, Putin je, navodno, dva dana pre napada nazvao tadašnjeg predsednika SAD-a Džordža Buša (mlađeg) i rekao mu da su njegovi izvori saznali da se nešto opasno sprema. Napisao je to u svojoj knjizi bivši analitičar CIA-e Džordž Bibi, prenose to uglavnom ruski mediji, a on kaže kako je Putin upozorio kako je "ruska obaveštajna služba otkrila simptome predstojeće terorističke kampanje", "nečega što se odavno sprema" i "potiče iz Avganistana".

Da su Rusi upozoravali Amerikance nije nova vest, njihovi obaveštajci su posle napada rekli da su imale saznanja o planovima Al-Kaide, ali ovo je prva vest da je i Putin lično bio uključen u celu priču. Vesti navode i to da izvor Bibi nije bilo ko, svojevremeno je bio glavni analitičar CIA za Rusiju, a bio je i savetnik američkog potpredsednika Dika Čejnija za Rusiju, Evroaziju i obaveštajna pitanja.

Logično je i odakle Rusiji saznanja. U Avganistanu su ratovali i otad to područje stalno drže na oku.

BONUS VIDEO:

TALAČKA KRIZA U NIKINCIMA, STIGLI SAJ I ŽANDARMERIJA: Održana velika vežba na poligonu! VUCIC: Danas ste videli snagu srpske policije, ponosan sam na ove momke! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/100posto)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.