PARLAMENT TRAŽI OD DŽONSONA DA RASPIŠE IZBORE: On ih ODUVAO jednom REČENICOM
On veruje da javnost od njega želi Bregzit 31. oktobra, Foto: Printscreen

gužvanjac u Engleskoj

PARLAMENT TRAŽI OD DŽONSONA DA RASPIŠE IZBORE: On ih ODUVAO jednom REČENICOM

Realna mogućnost sada je da bi Džonson mogao da odloži predlog i zamoli poslanike da glasaju za izbore ove nedelje

Objavljeno:

Britanski premijer Boris Džonson zakazao je sednicu vlade za danas popodne, na kojoj bi mogao da traži od poslanika da glasaju o raspisivanju izbora, ukoliko budu glasali protiv njegove vlade zbog Bregzita, izjavila je politička urrednica BBC-a Lora Kunsberg.

"Sednica vlada je zakazana za popodne. Realna mogućnost sada je da bi Džonson mogao da odloži predlog i zamoli poslanike da glasaju za izbore ove nedelje. To će se dogoditi ukoliko opozicija usvoji zakon, naravno ne ako izgube", rekla je ona, prenosi Rojters.

Portparol Borisa Džonsona izjavio je ranije danas da bi bilo potpuno nerazumno kada bi britanski poslanici odbacili ruku premijera Džonsona dok pokušava da dogovori novi sporazum sa EU.

Opozicione stranke i poslanici Konzervativne stranke koji nisu saglasni s politikom Džonsona nameravaju da primoraju vladu da zatraži od Brisela da produži rok za Bregzit nakon što se poslanici vrate sa odmora 3. septembra.

Portparol je dodao i da je premijer radio sa velikom posvećenošću kako bi obezbedio sporazum sa EU.

Upitan da li Džonson planira da raspiše izbore, portparol je rekao da je od njega to zatraženo nekoliko puta, kao i da ih on sada ne želi.

"On veruje da javnost od njega želi Bregzit 31. oktobra. To je sve na šta se on fokusirao", rekao je portparol.

BONUS VIDEO:

OKRŠAJ MLADOG RISA SA OPASNOM ZMIJOM! Iz radoznalosti je krenuo da je udara šapom, ni ne sluteći šta može da ga snađe! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.