ON JE NAJDEBLJI DEČAK (12) NA SVETU SA 192 KILOGRAMA: Naterali su ga SMRŠA, sad izgleda još JEZIVIJE (VIDEO)
On za jedan obrok jede ono što pojedu dve osobe, Foto: Printscreen

tragikomična priča

ON JE NAJDEBLJI DEČAK (12) NA SVETU SA 192 KILOGRAMA: Naterali su ga SMRŠA, sad izgleda još JEZIVIJE (VIDEO)

Njegova mama kaže da je Arja i dalje gladan

Objavljeno: 11:34h

Najdeblji dečak na svijetu, Arja Permana (12) iz Indonezije do pre nekoliko meseci imao je 192 kilograma. Međutim, nad njim je obavljena operacija i kilogrami nestaju “k’o od šale”.

Arja je do pre godinu dana jeo samo nezdravu hranu, kupao se u malom bazenu u dvorištu, nije čak ni u školu išao, jer je hodanje bilo ozbiljan izazov za njega, a takav način života doveo ga je do toga da ima 192 kilograma i “titulu” najdebljeg dečaka na svetu.

On za jedan obrok jede ono što pojedu dve osobe. Uvek je umoran i žali se da ne može udahnuti kako treba. Samo jede i spava ili se satima kupa u bazenu – rekla je jednom prilikom njegova mama za Dejli mejl.

Arja je ovakav način života vodio do pre godinu dana. Naime, lekar mu je jednog dana uveo ozbiljnu dijetu koja se bazira na voću i povrću, morao je svakodnevno da šeta, trenira, pliva, a nakon četiri meseca izgubio je devet kilograma.

Naravno, svi su bili ponosni na njega, ali to je i dalje daleko od težine na kojoj jedan dečak treba biti.

Njegovi roditelji i te kako su bili zabrinuti za zdravlje svog sina, pa su u razgovoru sa lekarima odlučili podvrgnuti ga operaciji koja će mu spasiti život.

Dvanaestogodišnjak je 17. aprila ove godine operisan, a u trenutku intervencije imao je 186 kilograma, a mesec dana nakon operacije težio je 169 kilograma.

foto: Printscreen

Njegova mama kaže da je Arja i dalje gladan, ali da njegov želudac jednostavno ne može više primiti onoliko hrane koliko je on unosio pre operacije.

Lekari svakodnevno prate njegovo stanje, a prema njihovim procenama, Arja bi mogao izgubiti 100 kilograma za godinu dana. Iako je prošlo dva meseca, dečak je i te kako smršao.

BONUS VIDEO:

OVO NIKADA DO SADA NISTE VIDELI- NAJBOLJI „ BOTTLE CAP CHALLENGE“ IKADA! Svaka čast, majstore (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Dejli mejl)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.