NIJE OTVARAO ŠUPU DVE GODINE, A KADA JE OTVORIO, ZAMALO DA UMRE: Prizor je STRAVIČAN I ODVRATAN!  (FOTO)
U njegovoj šupi stršljen je napravio ogromno skrovište, Foto: Balkanske prevare

UFFF

NIJE OTVARAO ŠUPU DVE GODINE, A KADA JE OTVORIO, ZAMALO DA UMRE: Prizor je STRAVIČAN I ODVRATAN! (FOTO)

Nije se ovome nadao...

Objavljeno: 23.08.2019. 17:46h
  • 24

Ovo se zaista desilo mome ocu, ispričao je jedan od korisnika servisa Reddit…

Naime kako navodi sin, otac mu nije skoro dve godine išao u šupu koja se nalazila kraj kuće, jer nije imao potrebu. Ali kada mu je upravo iz šupe zatrebao neki alat zamalo da ga upravo sve to košta infarka. Zbog onog što je video…

Pravi horor, na fotografiji je zapravo drvena skulptura lica oko koje se nastanio divovski stšljenjak (štršljenova gnijezdo).

foto: Printscreen

Stršljeni (Vespa) su najveće eusocijalne ose, dosežući dužinu od 45 milimetara. Pravi stršljeni sačinjavaju rod Vespa iz porodice osa, te se razlikuju od ostalih osa širinom svoga temena (deo kukčeve glave iza očiju), koje je proporcionalno veće kod ovog roda; i prednjim kružnim gasterom (deo abdomena iza osinog struka). Stršljenjake grade na zaštićenim mestima, pod strehom, u šupama ili pod krovovima, u šupljim stablima, od nekoliko spratova saća, stanicama okrenutim prema dole. Sve to omotaju s više listova poput papira tankim, sažvakanim drvetom.

Svake godine u proleće, oplođena ženka koja je prezimila u skloništu, gradi novo gnezdo i nikada ne useljava u staro, prošlogodišnje.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media