PUTIN SPREMA OSVETU AMERICI! Ruski predsednik objavio STRAŠNO OBAVEŠTENJE
Vladimir Putin, Foto: AP

TESTIRANJE OPASNOG ORUŽJA

PUTIN SPREMA OSVETU AMERICI! Ruski predsednik objavio STRAŠNO OBAVEŠTENJE

Sjedinjene Države testirale su krstareću raketu srednjeg dometa nekoliko nedelja nakon povlačenja iz nuklearnog sporazuma

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin najavio je da će pružiti "iscrpni" odgovor na testiranje krstareće rakete koje su sprovele SAD.

Ruske oružane snage pregledaće nedavne probe krstarećih raketa, koje su sprovele SAD nakon što su odustale od važnog ugovora o nuklearnom sporazumu, i ispitaće recipročne mere. Međutim, Moskva nema za cilj trku u naoružanju, kaže Kremlj.

Putin je naredio Ministarstvu odbrane i drugim telima da „prouče nivo pretnje koji predstavljaju ove akcije SAD i preduzmu iscrpne mere kako bi pripremili simetričan odgovor“.

Sjedinjene Države testirale su krstareću raketu srednjeg dometa nekoliko nedelja nakon povlačenja iz nuklearnog sporazuma sa Rusijom koji je zabranjivao takvu vrstu oružja.

Pentagon je saopštio u ponedeljak da je raketa lansirana u nedelju sa ostrva San Nikolas u Kaliforniji i da je "precizno pogodila metu posle više od 500 kilometara leta".

Rusija je optužila Sjedinjene Države za "eskalaciju vojnih tenzija". Zamenik ruskog šefa diplomatije Sergej Rjabkov rekao je da Rusija neće biti uvučena u "skupu trku u naoružanju", prenosi državna novinska agencija Tass.

bonus video:

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.