AMERIKA I RUSIJA UJEDINJENE U BORBI PROTIV OVE DRŽAVE: Iranci OTKRILI dobro čuvanu TAJNU koja MENJA SVE
Ipak se dogovorili oko nečega: Tramp i Putin, Foto: Printscreen

vidi sad ovo!

AMERIKA I RUSIJA UJEDINJENE U BORBI PROTIV OVE DRŽAVE: Iranci OTKRILI dobro čuvanu TAJNU koja MENJA SVE

Bile su to serije eksplozija u poslednjim nedeljma u skladištima oružja

Objavljeno:

Izrael je napao iranske mete u Iraku najmanje tri puta u poslednjih nekoliko nedelja u okviru "razumevanja" postignutog sa SAD i Rusijom, objavio je danas arapski list Ašark al-Avsat koji se izdaje u Londonu.

Pozivajući se na zapadne izvore list navodi da su gađana skladišta raketa Iranske revolucionarne garde.

Bile su to serije eksplozija u poslednjim nedeljma u skladištima oružja, bazama ili pozicijama vojnih grupa koje imaju podršku Irana. Neimenovani izvori navode da su se Rusija i SAD saglasile da su akcije Izraela u Iraku i Siriji važne "za osiguranje izraelske bezbednosti" i na osnovu tog "razumevanja" izraelski zvaničnici nisu obavezni da preuzmu odgovornost za napade kako ne bi još više eskalirala ionako osetljiva situacija u regionu.

U utorak je nekoliko eksplozija potreslo pozicije koje drže Narodne mobilizacione snage, vojna organizacija koju podržava država, a uključuje proiranske milicije kraj vazduhoplovne baze Balad, 80 kilometara severno od Bagdada. U toj bazi su američke snage.

Očevici su rekli da je zbog eksplozija nekoliko raketa odletelo u obližnje poljoprivredo zemljište i da su stanovnici pobegli iz svojih kuća strahujući da rakete ne padnu na njih.

Skaj njuz Arabija je izvestio da je eksplodiralo najmanje 50 raketa u skladištu koje je bilo meta napada.

Neki analitičari su sugerisali da je udare izveo Izrael koji je još prošle godine nagovestio da bi mogao da napada iranske vojne mete u Iraku kao što je to učinio više puta u susednoj Siriji u nameri da spreči Irance da se učvrste u blizini izraelske granice.

Bezbednosni analitičar Hišam al-Hašimi iz Bagdada ocenio je da iračka protivvazdušna odbrana ima vrlo visoku sposobnost ali ne može da detektuje unapređeni izraelski napad iz vazduha.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu se osvrnuo na takve napade sinoć pre povratka iz posete Ukrajini, prenose izraelski mediji.

"Postoje veliki bezbednosni izazovi koje smo objasnili u izveštaju primljenom pre nekoliko minuta", rekao je on dodavši da svakodnevno dobija obaveštajne izveštaje.

BONUS VIDEO:

POMISLIŠ DA TI JE DAN PRELEPO POČEO, KAD ONO... Čovek je izašao na terasu da uživa u lepoti prirode, ni ne sluteći šta može da mu se dogodi! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.