EPSTAJN IMENOVAO HRVATA ZA IZVRŠITELJA TESTAMENTA: Kakva je VEZA PREBOGATOG PEDOFILA i BORISA NIKOLIĆA?
Ima neka tajna veza: Epstajn i Nikolić, Foto: Printscreen

neočekivan obrt

EPSTAJN IMENOVAO HRVATA ZA IZVRŠITELJA TESTAMENTA: Kakva je VEZA PREBOGATOG PEDOFILA i BORISA NIKOLIĆA?

Epstajn je kao izvršitelja oporuke naveo Borisa Nikolića, čoveka hrvatskih korena, a inače bivšeg savetnika Bila Gejtsa

Objavljeno: 12:01h

Džefri Epstajn, milijarder koji je nedavno završio u zatvoru zbog optužbi da je bio upleten u pedofilski seks skandal, nakon čega je u zatvorskoj ćeliji počinio samoubistvo, imenovao je rezervnog izvršitelja svoje oporuke.

Epstajn je kao izvršitelja testamenta naveo Borisa Nikolića, čoveka hrvatskih korena, a inače bivšeg savetnika Bila Gejtsa. Nikolić se brzo ogradio od Epstajnovog imenovanja rekavši da je šokiran time i da ga niko nije konsultovao oko cele situacije. Dodao je i da uopštee nema nameru da ispuni dužnost izvršitelja oporuke.

Nikolić je rekao i da ga Epstrajn nikada nije finansirao, a njihova veza ostaje nejasna, piše Dejli mejl.

Nikolić i Bil Gejts su 2015. godine osnovali firmu Editas Medicine za uređivanje genoma, u vrednosti od 120 miliona dolara.

U Epstajnovom testamentu se spominju četiri osobe. Epstajn je kao svog naslednika naveo brata Marka, a dugogodišnjeg prijatelja Ričarda Kana i advokata Darena Indikea kao izvršitelje te oporuke. Nikolića je naveo kao rezervnog izvršitelja svoje oporuke.

Epstajnovo bogatstvo se procenjuje na više od 577 miliona dolara, što je gotovo 20 miliona dolara više nego što je on prošlog meseca prijavio.

Boris Nikolić je Zagrepčanin koji je 1994. godine diplomirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Zatim je otišao u Ameriku, gde se naučno usavršavao na ponajboljem svetskom univerzitetu, Harvardu.

Nikolićevi kolege, ali i profesori na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, sećaju ga se kao jednog od najboljih studenata na godini.

Boris Nikolić
Boris Nikolićfoto: Printscreen

Tokom vremena koje je proveo na Harvardu, gde je postao docent, Boris Nikolić bio je fokusiran na istraživanja iz imunologije. No, njegove kolege kažu da je pokazivao i snažan interes za primenu naučnih saznanja i otkrića te je učestvovao u osnivanju nekoliko start-ap kompanija. Boris Nikolić autor je više od 70 radova, patenata i patentnih aplikacija te suosnivač nekoliko biotehnoloških kompanija.

Zadužbini Bila i Melinde Gejts (BMGF) u Sijetlu, osnovanoj 2000. sa 20 milijardi Gejtsove privatne imovine, Nikolić se pridružio 2007. godine. Danas je BMGF najveća privatna zadužbina na svetu.

Godine 2010. Boris Nikolić postao je glavni naučni savetnik u bgC3.

Kao Gejtsov savetnik, Nikolić je mnogo boravio na sastancima s moćnim ljudima kao što su rektori uglednih univerziteta, čelni ljudi Svetske banke i Svetske zdravstvene organizacije (WHO).

Tako je 2013. godine bio jedan od učesnika Svetskog ekonomskog foruma, koji od 1971. godine svakog januara u švajcarskom gradu Davosu okuplja vodeće poslovne ljude, političare, naučnike, intelektualce i novinare.

BONUS VIDEO:

MAČE SE KOMIRALO OD SPAVANJA NA TASTATURI: Ne mogu ni topovi da ga probude! Koliko je medeno, nećete moći da prestanete da ga gledate (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.