TRAMP ŠOKIRAO CEO SVET! Otkazao sastanak sa premijerkom Danske, razlog je NEVEROVATAN!
Donald Tramp, Foto: Printscreen/youtube

nezadovoljstvo

TRAMP ŠOKIRAO CEO SVET! Otkazao sastanak sa premijerkom Danske, razlog je NEVEROVATAN!

Trump se zahvalio premijerki što je „tako direktna“ i štedi „veliki trošak i trud“ za obe zemlje, koje očigledno imaju nekoliko hitnih stvari za razgovor

Objavljeno: 07:37h

Američki predsednik, Donald Tramp, otkazao je sastanak sa danskom premijerkom, nakon što je ona srušila njegove snove o kupovini Grenlanda, oko čega je Tramp bio prilično ozbiljan.

Trump se zahvalio premijerki što je „tako direktna“ i štedi „veliki trošak i trud“ za obe zemlje, koje očigledno imaju nekoliko hitnih stvari za razgovor. Sastanak, koji je bio predviđen za dve nedelje, biće odložen „za drugi put“, napisao je Tramp na svom tviter profilu u ponedeljak.

Danska premijerka je odbila čak i da razmotri tu mogućnost, nazivajući kupovinu "apsurdnom" i više puta je objasnila da "Grenland nije na prodaju" - i to, da Danska nikako ne želi da ga proda. Tramp je sa svoje strane naglasio više puta da želi da kupi Grenland, tvrdeći kako bi "bilo lepo" imati ga u strateške svrhe.

SAD već imaju vazdušnu bazu na Grenlandu, a Tramp je očigledno obrazložio da će, jer je Danska saveznik SAD-a, biti voljan da deli sa tom zemljom, čija administracija godišnje košta 700 miliona dolara. Međutim, na ostrvu žive 55.000 ljudi, od kojih su mnogi državljani Danske i verovatno imaju pomešana osećanja u pogledu pojavljivanja Amerikanaca.

Danski političari, takođe su odbacili američke ponude, nazivajući ideju "potpuno smešnom" i "aprilskom šalom", a čak se i činilo da je Tramp našao humor u ovome, jer je na tviteru objavio fotošopiranu fotografiju zlatnog Trampovog tornja usred grenlandskog sela sa natpisom „Obećavam da ovo neću učiniti na Grenlandu!“

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.