ČOVEČANSTVA NE BI BILO BEZ SILOVANJA I INCESTA: Američki kongresmen dao NAJGADNIJU IZJAVU ikad!
Stiv King, Foto: AP

stiv king

ČOVEČANSTVA NE BI BILO BEZ SILOVANJA I INCESTA: Američki kongresmen dao NAJGADNIJU IZJAVU ikad!

King, pobožni katolik, pokušavao je da objasni zašto se protivi izuzecima za silovanje i incest u zakonima protiv pobačaja

Objavljeno:

Kongresmen Stiv King dobio je žestoke kritike medija kada je izjavio da čovečanstvo ne bi postojalo bez silovanja i incesta.

- Šta ako smo se vratili kroz sva porodična stabla i samo obrisali one ljude koji su bili proizvodi silovanja ili incesta? Da li bi bilo preostalog stanovništva na svetu da smo to uradili? - rekao je King na sastanku konzervativnog kluba Vestsajd u predgrađu Des Moinesa u sredu.

- S obzirom na sve ratove i sva silovanja i pljačke koji su se odigrali, znam da ne mogu potvrditi da nisam deo toga - dodao je kontroverzni kongresmen.

King, pobožni katolik, pokušavao je da objasni zašto se protivi izuzecima za silovanje i incest u zakonima protiv pobačaja koji je predložio u Kongresu, tvrdeći da čak i ako se začeće dogodi pod lošim okolnostima, produkt toga je ipak osoba.

- Nije beba kriva za greh oca ili majke - rekao je publici oko 50 ljudi na sastanku za doručak.

Međutim, za nekoliko sati Kingove primedbe bile su nacionalne vesti, a komentatori na internetu tvrdili su da su odraz cele Republikanske stranke i predsednika Donalda Trampa.

Ovo nije prvi Kingov skandal. U januaru su mu oduzeti svi zadaci u odboru nakon što ga je Njujork Tajms citirao kako brani „belu nadmoć“. King tvrdi da su ga pogrešno citirali.

U junu 2018. izazvao je ogorčenje izjavom protiv migranata. Tada je rekao da Zapad "ne može obnoviti našu civilizaciju sa tuđim bebama."

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.