ISPRAVKA: Bil Klinton nije slikan u plavoj haljini u kući Džefrija Epstajna, u pitanju je UMETNIČKA SLIKA
Klinton i Epstajn su bili prijatelji, Foto: AP

opasnO

ISPRAVKA: Bil Klinton nije slikan u plavoj haljini u kući Džefrija Epstajna, u pitanju je UMETNIČKA SLIKA

Poznato je da su Klinton i Epstajn bili prijatelji

Objavljeno: 18:04h

*Napomena: Ovaj članak je ispravljen zbog insinuacija da je Bil Klinton slikan u haljini u domu Džefrija Epstajna. Izmenjen je deo teksta u kojem se ovo tvrdilo, kao i naslov. Tekst je izmenjen na osnovu analize portala Raskrinkavanje.me

Espreso je preneo vest sa portala IN4S u kojoj se radi o Džefriju Epstajnu, milijarderu optuženom za pedofiliju, koji se nedavno ubio, i koji je navodno u svojoj vili na Menhetnu imao bizaran portret Bila Klintona.

Na ovoj slici Klinton je prikazan kako sedi u predsedničkoj kancelariji u plavoj haljini, koja podseća na onu koju je nosila Monika Levinski. Takođe liči i na haljinu koji je Hilari Klinton nosila 2009. godine.

U pitanju je delo "Raščlanjeni Bil" australijsko-američke umetnice Petrine Rajan Klajd, a nije poznato da li ju je Epstajn kupio.

Slika je tajno snimljena u raskošnoj kući pedofila, koja vredi 56 miliona dolara, u oktobru 2012. godine, četiri godine nakon što je Epstein zaključio svoj posao podvođenja maloletnica, i sedam godina pre nego što je optužen da upravlja lancem za trgovinu seksom maloletnih devojaka.

Žena koja je medijima otkrila sliku je rekla da je šokirana kad je videla portret kroz otvorena vrata dok je prolazila ukrašenom kućom sa svojim poslovnim partnerom. Ona je za DailiMailTV rekla:

- To je bio apsolutno Bil Klinton. Bilo je šokantno - to je definitivno bila njegova slika. Bila je to vrlo provokativna, seksualna slika. Nosio je potpetice, plavu haljinu, a ruka mu je bila u čudnom položaju.

Tekst bez upozorenja da je u pitanju umetničko delo objavili su mnogi portali, među kojima i Espreso.co.rs.

Tekst portala IN4S.net je nastao na osnovu vijesti američkog tabloida Njujork post, da je u kući optuženog za pedofiliju, pokojnog miijardera Epstajna pronađeno ulje na platnu, Raščlanjeni bil, američko australijske autorke Petrine Rajan Klajd.

Na slici je bivši američki predsjednik obučen u žensku haljinu i cipele sa štiklama, piše „Dejli miror“. Pretpostavlja se da se stolica u kojoj Klinton na slici sjedi nalazi u Ovalnom kabinetu u Bijeloj kući, jer se vidi dio grba predsednika i prepoznatljivog plavog tepiha. Iako neki mediji spekulišu da je haljina referenca na Moniku Levinski, ona zapravo podsjeća na haljinu koju je Hilari Klinton nosila na prijemu u Centru „Kenedi“ 2009. godine."

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.