PREDSEDNIK OPTUŽEN ZA UBISTVO: Preti mu i robija zbog organizovanja DRŽAVNOG UDARA
Preterao: Almazbek Atambajev, Foto: Printscreen

vruća situacija

PREDSEDNIK OPTUŽEN ZA UBISTVO: Preti mu i robija zbog organizovanja DRŽAVNOG UDARA

Tom prilikom je ubijen jedan pripadnih specijalnih snaga

Objavljeno:

Kirgistansko tužilaštvo optužilo je danas bivšeg predsednika Almazbeka Atambajeva za ubistvo i izazivanje masovnih nereda, nakon prošlonedeljnih smrtonosnih sukoba s bezbednosnim snagama koje su pokušavale da ga uhapse, prenela je agencija Interfaks.

Bivši predsednik, čiji sukob sa aktuelnim predsednikom Soronbajem Jenbekovim preti da uvede tu centralnoazijsku zemlju u političku krizu, optužen je, pored ostalog, za ubistvo pripadnika specijalnih jedinica koji je ubijen tokom njegovog hapšenja.

On je optužen i za zaveru za organizovanje državnog udara, mada se ta optužba ne nalazi među pet optužbi koje je nabrojao Interfaks. Atambajev se prošlog četvrtka predao policajcima koji su opkolili njegovu kuću i priveli ga na saslušanje u slučaju korupcije, podseća Rojters.

Kirgistanske specijalne jedinice operaciju hapšenja Atambajeva pokrenule su, ali su njegove pristalice pružile otpor i tom prilikom je ubijen jedan pripadnih specijalnih snaga, a 52 osobe su povređene, među kojima i novinari.

BONUS VIDEO:

HOROR U SIDNEJU: Telo žene pronađeno posle napada nožem! Ubadao ljude po gradu i vikao Alahu akbar! Policija uhapsila monstruma! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.