OVAJ RUS JE UPRAVO OBEĆAO NEŠTO OD ČEGA SE AMERIMA ZALEDILA KRV U ŽILAMA: Nema igre sa MOSKVOM!
Aleksej Lihačov, Foto: Printscreen/Youtube/KTV

NE PREDAJE SE

OVAJ RUS JE UPRAVO OBEĆAO NEŠTO OD ČEGA SE AMERIMA ZALEDILA KRV U ŽILAMA: Nema igre sa MOSKVOM!

Lihačov je tokom pogrebne ceremonije poginulim inženjerima u gradu Sarovu rekao da su oni bili "pravi heroji"

Objavljeno: 08:33h

Aleksej Lihačov, direktor ruske državne korporacije Rosatom, čija su petorica inženjera poginula tokom testiranja novog raketnog motora, rekao je da će Rosatom uspeti da završi razvoj novih modela oružja kako bi im na najbolji način odao počast.

Lihačov je tokom pogrebne ceremonije poginulim inženjerima u gradu Sarovu rekao da su oni bili "pravi heroji".

"Bili su ponos naše zemlje. Naš dalji rad na novim oružjima koji ćemo sigurno završiti, biće to najbolje odavanje počasti za njih", kazao je Lihačov, prenele su agencije.

Više hiljada ljudi prisustvovalo je u ponedeljak u ruskom gradu Sarovu sahrani petorice nuklearnih inženjera ruske državne korporacije Rosatom, poginulih u četvrtak tokom testa novog raketnog motora.

foto: Printscreen/Youtube/KTV

Zastave su danas bile spuštene na pola koplja u Sarovu, gde se nalazi najveći ruski centar za ispitivanje nuklearnog oružja, na oko 370 kilometara istočno od Moskve.

Do požara i eksplozije u nuklearnom postrojenju Rosatoma došlo je tokom raketnog testiranja na platformi u moru, saopštila je ranije pres služba Rosatoma.

"Raketne probe su izvedene na platformi u moru. Po završetku proba zapalilo se raketno gorivo, a zatim je došlo i do eksplozije", navela je pres služba u saopštenju, a preneo Tas.

Direktor Instituta za nuklearnu bezbednost Ruske akademije nauka Leonid Boljšov izjavio je u nedelju da, prema podacima sistema za praćenje radijacije, nema opasnosti od zračenja po lokalno stanovništvo posle incidenta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.