Iz ovog frižidera u Indiji svi gladni mogu slobodno da uzmu hranu (FOTO) (VIDEO)

humanost na delu

Iz ovog frižidera u Indiji svi gladni mogu slobodno da uzmu hranu (FOTO) (VIDEO)

Njihova želja je da svoje mušterije, ali i druge ljude, podstaknu na to da ne bacaju hranu koju nisu pojeli
Objavljeno: 19:57h

Godišnje se u celom svetu ogromna količina hrane iz restorana baci. U nekim zemljama je teško doći do zakonskih rešenja na osnovu kojih bi višak hrane mogao da se poklonima beskućnicima i onima kojima je potrebna. Pomahnitali slonovi ubili 5 osoba u Indiji! (VIDEO) Ipak, nekada je rešenje mnogo bliže nego što mislimo. Restoran Papadavada iz Kočija u Indija, osmislio je sjajno rešenje za ovaj problem. Oni su ispred svog objekta postavili frižider iz kog beskućnici slobodno mogu da uzimaju hranu. Njihova želja je da svoje mušterije, ali i druge ljude, podstaknu na to da ne bacaju hranu koju nisu pojeli. Ostatke hrane mogu staviti u frižider, a svi oni koji su gladni mogu slobodno da je uzmu bez ikakvih dodatnih obaveza.

Printscreen/Youtube
Vlasnica, Minu Paulin je započela projekat 23. marta a frižider je otvoren 24 časa, sedam dana u nedelji. Zamolila je sve koji ostavljaju hranu da samo napišu datum kada su je stavili u frižider, kako bi znalo od kada je.
Printscreen/Youtube
Ideja je nastala kada je Minu jedne noći videla ženu koja traži hranu po kontejneru, a ono što ju je dodatno podstaklo je količina hrane koju je njen restoran napravio tog dana. Dnevno se u frižider stavi između 75 i 80 porcija hrane. Kada bi bilo više ovakvih ideja, svet bi postao bolje mesto:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.