PUTIN NAREDIO: Severna flota HITNO UPLOVILA U NORVEŠKO MORE! Rusija na udaru! (VIDEO)
Ruska flota, Foto: EPA/Alexei Nikolsky

opasno

PUTIN NAREDIO: Severna flota HITNO UPLOVILA U NORVEŠKO MORE! Rusija na udaru! (VIDEO)

Vežbe će vršiti u međunarodnim vodama Norveškog i Barencovog mora trajaće nekoliko dana, saopštila je pres služba Severne flote

Objavljeno:

Ratni brodovi Severne flote rasporedili su se na granici Barencovog i Norveškog mora u mornaričkim manevrima kako bi tragali za neprijateljskim podmornicama, izveštava agencija za štampu u petak.

- Protivpodmorničke snage Severne flote pokrenule su veliku vežbu kako bi neutralizovale pretnju od neprijateljskih podmornica u srednjoj pomorskoj zoni. Dve grupe plovila, koje čine mali brodovi za protivpodmorničko ratovanje, Brest, Snežnogorsk, Junga i Onega iz Kola flote i oružane baze Belomorska, postavili su se na granicu Barencovog i Norveškog mora - kaže se u saopštenju.

foto: Printscreen/youtube

Tokom mornaričkih manevara, posade ratnih brodova tragaće za racionalnim neprijateljskim podmornicama u interakciji sa avionima Il-38 i Tu-142 i podmornicama Severne flote.

Takođe, piloti i mornari će vežbati potragu i otkrivanje podvodnog neprijatelja, pratiti ga i održavati kontakt pre nego što ga izbace na površinu, a takođe će izvršiti mere za suzbijanje protivničkog napada i eliminaciju neprijateljske podmornice, kaže se u saopštenju.

- U završnim fazama vežbe, posade protivpodmorničkih ratnih brodova i vazduhoplova izvršiće torpednu vatru i gađanja - navodi se u saopštenju.

Vežbe će vršiti u međunarodnim vodama Norveškog i Barencovog mora trajaće nekoliko dana, saopštila je pres služba Severne flote.

- Neke oblasti u kojima su borbene vežbe u toku zatvorene su za civilni pomorski saobraćaj - kaže se u saopštenju.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.