MISTERIOZNA SMRT NAUČNICE NA GRČKOM OSTRVU: Pronađena je u JAMI, ali su u njenoj sobi uočili nešto jako SUMNJIVO
Natali Kristofer, Foto: Facebook printscreen

natali kristofer

MISTERIOZNA SMRT NAUČNICE NA GRČKOM OSTRVU: Pronađena je u JAMI, ali su u njenoj sobi uočili nešto jako SUMNJIVO

Portparol policije Teodoros Kronopulos rekao je da je prerano govoriti da li je pala ili je gurnuta

Objavljeno:

Britanska naučnica koja je nestala dok je trčala po grčkom ostrvu zgromljena je stenom kada je pala 65 metara niz provaliju, kažu policajci.

Dr Natali Kristofer (34), astrofizičarka iz Londona, nestala je u Ikariji u ponedeljak ujutro, pre nego što su ona i njen partner trebali da se vrate kući u Nikoziju.

Spasioci su pronašli njeno telo u sredu na dnu jame u području poznatoj kao Katafigi. Velika stena - koja ju je možda njen pad odlomio - izgleda da se srušila na nju. Timovi koji su pretraživali ostrvo ostavili su telo tamo preko noći kako bi patolog mogao da je pregleda ujutro, jer je policija odbila da isključi mogući zločin.

Portparol policije Teodoros Kronopulos rekao je da je prerano govoriti da li je pala ili je gurnuta. Rekao je:

- U ovom trenutku ne znamo kako je umrla. Moramo da sačekamo izveštaj patologa, koji će stići za dva do tri dana, da bismo dobili odgovore.

Prema lokalnim izveštajima, istražitelji istražuju mogućnost da je naučnica- koja se bavila penjanjem - pokušala da savlada strmii nagib bez opreme. Lokalni mediji navode i da su detektivi za ubistva iz grčke prestonice Atine stigli u Ikariju i preuzeli slučaj.

Jama je udaljena oko kilometar i po od njenog hotela u Kerameu na severu ostrva. Njen 38-godišnji dečko ostaje na ostrvu. Njegov brat i španski prijatelj doleteli su da mu se pridruže.

Policajci su za The Sun Online rekli da su mrlje krvi pronađene na Natalinom krevetu poslate u laboratoriju na DNK testiranje. Prema izveštajima, dečko naučnice rekao je da su mrlje rezultat krvarenja iz nosa.

38-godišnji dečko prijavio je da je nestala oko podneva u ponedeljak, kada se nije uspela vratiti sa joge koja je, kako se izveštava, počela u 8:00. Kaže da joj je telefonirao u 10 sati ujutro, kada se probudio i otkrio da nije u hotelu, a ona mu je odgovorila i rekla da trči u kamenitom predelu ostrva.

Međutim, nakon što se nije pojavila, pozvao je policajce u 12 sati, rekao je portparol policije Teodor Kronopoulos za The Sun Online.

- Njen partner je razgovarao s njom kad se probudio u 10 sati i otkrio da nije tamo. Imali su razgovor, a ona je rekla da je napolju na trčanju. U 12 (podne) kada se još uvek nije vratila i kada je počeo da brine, pozvao je policiju.

Prema jučerašnjim lokalnim medijima, telefon naučnice iz Oksforda i dalje je bio uključen, što je nateralo njenu zabrinutu sestru da apeluje ljudima da je ne zovu kako bi sačuvali bateriju.

Prema njenom Fejsbuk profilu, Natali Kristofer bila je istraživačica za Evropski univerzitet na Kipru u Nikoziji i radila je na „razvoju našeg razumevanja o evoluciji galaksija nameštanjem modela na podatke prikupljene iz teleskopa i satelita“.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/The Sun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.