POZIV KOJI JE MOGAO DA PROMENI SVE: Masakr u EL PASU je mogao biti sprečen da je policija shvatila OVO ozbiljno!
Patrik Krusijus, Foto: El Paso Police Department

ubijene 22 osobe

POZIV KOJI JE MOGAO DA PROMENI SVE: Masakr u EL PASU je mogao biti sprečen da je policija shvatila OVO ozbiljno!

Krusius je prošle subote otvorio vatru u El Pasu u marketu Volmart usmrtivši 22 osobe, a povredio je više od dve desetine drugih

Objavljeno:

Majka Patrika Krusijusa, osumnjičeneog za pucnjavu u El Pasu zvala je policijsku upravu Alen u Teksasu nekoliko nedelja pre pucnjave jer je bila zabrinuta zbog toga što njen sin poseduje vatreno oružje tipa "AK", potvrdili su za CNN advokati porodice.

Majka je kontaktirala policiju jer se brinula o tome da li njen sin poseduje oružje s obzirom na njegovu starost, zrelost i nedostatak iskustva sa rukovanjem takvim vatrenim oružjem, rekli su advokati Kris Eres i R. Džek Eres.

Tokom poziva majka je prebačena na službenika javne bezbednosti koji joj je rekao da je - na osnovu svog opisa situacije - njenom sinu 21 godinu legalno dozvoljena kupovina oružja, rekli su advokati. Majka nije navela ni svoje ime ni sina, a policija nije tražila nikakve dodatne informacije od nje pre završetka poziva, dodali su.

Nije poznato da li je oružje koje je majka ispitivala oružje korišćeno u napadu. Policijska uprava Alen nije dostavila izveštaje koji bi dokumentovali poziv majke. Policija je u izjavi navela samo tri manja incidenta - jedan, lažni provalnički alarm u porodičnoj kući, drugi kada je Kruisus bio putnik u autobusu koji je učestvovao u manjoj saobraćajnoj nesreći i treći kada je pobegao od kuće, ali se vratio 30 minuta kasnije.

Prema porodičnim advokatima, poziv majke bio je "informativne" prirode i nije bio motivisan time da je njen sin eventualno nekome pretio.

Krusius je bio tipičan mladić na neki način, zbunjen svojim životnim putem, prema drugom izvoru blisom porodici. Razmišljao je o prelasku na četvorogodišnji univerzitet, upisu u vojsku i tražio je posao sa punim radnim vremenom.

- Pokušavao je smisliti šta dalje - rekao je izvor.

Prema podacima policije, Krusius je prošle subote otvorio vatru u El Pasu u marketu Volmart usmrtivši 22 osobe, a povredio je više od dve desetine drugih.

Optužen je za ubistva i zadržan je u pritvoru okruga El Paso. Okružni državni tužilac Džejmi Esparza rekao je da će njegova kancelarija tražiti smrtnu kaznu.

Manifest u kome se objavljuju stavovi belih nacionalista i rasista za koje se veruje da ih je napisao Krusius postavljen je na 8chan, internet portal za razmenu poruka, manje od 20 minuta pre nego što su stigli prvi pozivi na 911.

Dokument na četiri stranice prelazi protiv Hispanoamerikanaca i imigranata, optužujući ih za oduzimanje poslova i mešanje kultura u SAD-u.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.