TINEJDŽERI UBICE MOTIV ZA SVOJE ZLOČINE ODNELI U GROB: Policija posle nedelja potrage došla do MRAČNOG OTKRIĆA
Pronađeni su mrtvi, Foto: RCMP

slučaj kakav kanada ne pamti

TINEJDŽERI UBICE MOTIV ZA SVOJE ZLOČINE ODNELI U GROB: Policija posle nedelja potrage došla do MRAČNOG OTKRIĆA

Kam Mekleod (19) i Brajer Šmegelski (18) bili su u bekstvu od kraja jula

Objavljeno: 10:28h

Kanadska policija pronašla je tela za koja veruju da su dva tinejdžera osumnjičena za tri ubistva.

Kam Mekleod (19) i Brajer Šmegelski (18) bili su u bekstvu od kraja jula, kada su u severnoj Britanskoj Kolumbiji pronađena tri tela, uključujući i one australijsko-američkog para.

Kasnije su tinejdžeri viđeni 3.300 km na istoku, u Manitobi, gde je policija koncentrisala potragu. Dva tela pronađena su u sredu u blizini grada Gilam.

- Nadamo se da će ovo pomoći porodicama žrtava da postignu osećaj završetka - rekao je federalni ministar javne bezbednosti Ralf Gudejl.

Pomoćnica komesara Kraljevske kanadske vojske Džejn Maklači rekla je medijima u sredu:

- Uverena sam da su to njihova tela ali ih trenutno indetifikujemo i bićemo sigurni nakon obdukcije.

Policija navodi da je još uvek nepoznat motiv za ubistva. Područje regije Gilam gde su pronađena tela opisano je kao "veoma, vrlo gusto žbunje".

Mekleod i Šmegelski, obojica iz Vankuvera , bili su na putu za teritoriju Jukon kad su nestali prošlog meseca. Policija ih je imenovala osumnjičenima za smrt 24-godišnje Amerikanke Čajne Diz i njenog dečka iz Australije, 23-godišnjeg Lukasa Fovlera, koji su pronađeni ustreljeni. Optuženi su i za ubistvo Leonarda Dika (64).

Njih dvoje su smatrani „naoružanima i opasnima“, a javnost je upozorena da im se ne približava. Potraga je ponovo usmerena na Manitobu, nakon što je izgoreli automobil koji je pripadao gospodinu Diku i koji je par navodno koristio, pronađen u blizini Gilama. Poslednje potvrđeno viđenje bilo je 22. jula

Tragači su pokrivali nekih 11.000 kvadratnih kilometara vazduhom ili kopnom tokom devet dana i pregledali oko 500 kuća i napuštenih zgrada. Dok se potraga fokusirala uglavnom oko Gilama, policija se takođe spustila uzabačenu zajednicu Jork Landing, oko 90 km južno, nakon izveštavanja da je par tamo viđen.

Ali u sredu je policija rekla da je došlo do pomaka kada su stvari dvojice mladića pronađene na obali reke, što je dovelo do otkrića tela u blizini.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.