HOROR NA ULICAMA! U toku hapšenje bivšeg predsednika Kirgistana! SVUDA SE PUCA I BACAJU SE BOMBE
U toku hapšenje bivšeg predsednika Kirgistana!, Foto: Printscreen Youtube / euronews (in English)

STRAVIČNO

HOROR NA ULICAMA! U toku hapšenje bivšeg predsednika Kirgistana! SVUDA SE PUCA I BACAJU SE BOMBE

Specijalne jedinice počele su operaciju hapšenja bivšeg predsednika Kirgistana Almazbeka Atambajeva, tokom koje koriste gumene metke

Objavljeno:

Tokom juriša policije na rezidenciju bivšeg lidera države povređeno 10 ljudi, a reč je o pristalicama Atambajeva. Gumenim metkom je ranjen i novinar.

Sve saobraćajnice koje vode do rezidencije u predgrađu Koj Taš su zatvorene, čuje se pucnjava, a policija koristi dimne bombe i gumene metke.

Saradnici policije su već tri puta pozivali Atambajeva na razgovor u Glavnoj istražnoj upravi Ministarstva unutrašnjih poslova Kirgistana, kako bi svedočio o slučaju nezakonitog oslobađanja kriminalnog lidera Aziza Batukajeva.

Bivši šef države je ignorisao sve pozive, izjavivši da ih "čak ni u ruke neće uzimati" i predložio da na odgovore istražitelja odgovori u pisanoj formi, preko svog advokata.

Prema kirgistanskom zakonodavstvu, ako svedok tri puta ne odgovori na poziv, saradnici policije imaju pravo da ga privedu.

Kirgistanski parlament je 20. juna predao glavnom tužilaštvu optužnicu protiv Atambajeva, koju je pripremila specijalna parlamentarna komisija.

Nadzorni organ je doneo zaključak da bi bivši predsednik države mogao biti umešan u korupciju prilikom modernizacije termo-elektrane Biškek i brojne druge nezakonite radnje. Ako sud proglasi Atmabajeva krivim, preti mu kazna doživotnog zatvora.

Sam Atambajev je optužbe nazvao apsurdnim i rekao da je čist pred narodom i spreman da odgovora za sve svoje postupke na dužnosti predsednika. Atambajev je na čelu zemlje bio od 2011. do 2017. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.