ŠETALI GA KAO KERA! Policajci iz Teksasa stavili Afroamerikancu KONOPAC na VRAT pa ga vodali po GRADU! (VIDEO)
olicajci iz Teksasa stavili Afroamerikancu KONOPAC na VRAT, Foto: Twitter

Čovek je beskućnik i mentalno bolestan!

ŠETALI GA KAO KERA! Policajci iz Teksasa stavili Afroamerikancu KONOPAC na VRAT pa ga vodali po GRADU! (VIDEO)

Na društvenim mrežama objavljene su dve fotografije policajaca na konjima koji vode muškarca vezanog konopcem kroz grad

Objavljeno:

Kao iz filmova o Divljem Zapadu, u Galvstonu, u Teksasu, se u subotu dogodio incident kada su dva policajca na konjima vodili kroz grad jednog Afroamerikanca vezanog konopcem.

Na društvenim mrežama objavljene su dve fotografije policajaca na konjima koji vode muškarca vezanog konopcem kroz grad.

Pošto nisu imali patrolno vozilo, policajci su zakačili konopac za lisice i poveli sa sobom četrdesettrogodišnjeg Afroamerikanca.

Ovo je izazvalo revolt, naročito među Afroamerikancima na društvenim mrežama koji su naveli da ih ta scena podseća na period ropstva iz 19. veka.

Usledilo je izvinjenje šefa lokalne policije Hejla koji je naveo da je to privođenje predstavljalo "nepotrebno sramoćenje".

"Verujem da su naši policajci loše prosudili u ovom slučaju i da su mogli da sačekaju drugu jedinicu sa automobilom", naveo je on u saopštenju i dodao da policajci nisu imali lošu nameru.

Privedeni muškarac je kasnije oslobođen uz kauciju. Inače, njegova rođaka je na Fejsbuku napisla da je reč o beskućniku koji pati od mentalnih bolesti.

"Zamislite da lutate ulicama tražeći svog voljenog člana porodice koji je otišao od kuće, da provodite doručak, ručak ili večeru u skloništima za beskućnike, nadajući se da će se vaš otac pojaviti. Da, to prolaze njegovo dvoje dece, a onda, na Fejsbuku iskrsne fotografija kako vašeg voljenog ali bolesnog oca vode vezanog kanapom policajci na konjima", napisala je ona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / BBC / Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.