Bivši oficir SS ubijao naciste za izraelski Mosad?! (FOTO)

braća po oružju

Bivši oficir SS ubijao naciste za izraelski Mosad?! (FOTO)

Oto Skorceni je nakon rata radio za izraelsku obaveštajnu službu i za njih je ubijao naciste, koji su mu do tada bili prijatelji
Objavljeno: 02.04.2016. 14:41h
Oto Skorceni, oficir nacističkog SS-a i pripadnik jedinice koja je bila pod direktnom komandom Adolfa Hitlera, nakon Drugog svetskog rata, ubijao je naciste za izraelski Mosad. 

Ovo je Buldožer: Najkrvaviji dželat Islamske države pokazao svoje lice (FOTO) (VIDEO)

Prema pisanju izraelskog lista "Haaretz", koje prenose austrijski mediji, Skorceni je tokom 60-tih godina prošlog veka radio za izraelsku obaveštajnu službu i ubijao naciste.

Nacista iz Beča je stekao slavu za vreme operacije oslobađanja fašističkog italijanskog lidera Benita Musolinija, kada je uhapšenog Dučea, po nalogu Hitlera, doveo u Minhen.

Izvršili su genocid jedne istorije. Evo kako danas izgleda razrušena Palmira! (VIDEO)On je u nacističkoj hijerarhiji veoma brzo napredovao. Nakon rata je Skorceni oslobođen tokom suđenja za ratne zločine u "Dachauu" i trebao je da čeka dalja suđenja, ali je pobegao u Francusku, zatim Španiju, pa Argentinu, da bi se vratio u Španiju, gde ga je štitio diktator Francisko Franko.

Pre nego što je 1975. godine umro, Skorceni je navodno učestvovao u ubistvu naučnika Heinza Kruga, koji je radio na proizvodnji raketa tokom nacističkog doba.

Krug je nestao 11. septembra 1962. godine, nakon radnog dana, kada je ušao u nepoznati auto. Ispostavilo se kako je Mosad stajao iza ove likvidacije, jer je Kruga posle rata angažovao Egipat da radi na njihovom programa proizvodnje raketa.

Wikipedia


Mosad je za ovu likvidaciju, kako tvrde mediji, angažovao nacistu Skorcenija, jer je on ranije bio prijatelj Kruga. Krug se plašio i znao je da ga traže agenti izraelske službe, ali je verovao Skorceniju i ušao je u njegov auto.

Razlog što je Skorceni sarađivao s Mosadom bila je njegova želja da bude izbrisan sa liste traženih nacista Simona Vizenatala.

Bivši SS-ovac je Kruga prevezao u jednu šumu, gde ga je ubio i potom njegov leš uklonio, posuvši kiselinu na njega.

Wikipedia


Skorceni je očigledno bio jedini nacista kojeg je Mosad regrutovao, tvrdi šef centra "Simon Wiesenthal" Efraim Zurof. On je istakao kako je angažovanje Skorcenija bilo legitimno.

Do smrti je Skorceni živeo u Španiji, gde je objavio memoare, ali gde je i dalje negovao kontakte s pripadnicima desničarske scene i nikad nije morao da odgovara za zločine.

(Espreso.rs / aljazeera.net

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media