ALEKSANDRA JE NAĐENA SILOVANA, RASKOMADANA I SPALJENA! Uzalud je zvala POLICIJU, niko joj nije verovao!
Aleksandra Mačesanu, Foto: Printscreen

jezivo

ALEKSANDRA JE NAĐENA SILOVANA, RASKOMADANA I SPALJENA! Uzalud je zvala POLICIJU, niko joj nije verovao!

Aleksandra je čak tri puta zvala policajce, koji su reagovali tek 19 sati nakon poslednjeg poziva...

Objavljeno:

Rumunsku tinejdžerku Aleksandru Mačesanu (15) iz mesta Karakal silovao je, ubio, raskomadao i zapalio serijski ubica George Dinka (65) jer je policija ignorisala njene pozive u pomoć.

Aleksandra je čak tri puta zvala policajce, koji su reagovali tek 19 sati nakon poslednjeg poziva, ali su u kući ubice našli samo njen leš. Tamo su nađeni i ugljenisani ostaci još jedne žrtve, Luize Melenku (18), koju je monstrum oteo i ubio u aprilu.

Nisu joj poverovali?!

Prema navodima javne tužiteljke Đeorđijane Hosu, monstrum je u sredu oteo Aleksandru dok se peške vraćala kući posle škole.

- George Dinka je namamio devojčicu da uđe u njegov automobil kako bi je navodno odvezao kući. Umesto toga, odvezao ju je u svoju kuću na periferiji Karakala i zarobio je u jednoj od soba. Tamo ju je silovao - rekla je Hosuova.

Ona je dodala da je Aleksandra u međuvremenu nekako uspela da se dokopa mobilnog telefona.

- Pozvala je policiju na evropski broj 112 i rekla da je oteta, međutim, dispečeri u centrali joj nisu poverovali. Devojčica je zvala pomoć još dva puta, a Dinka ju je uhvatio tokom poslednjeg poziva. Ona je tada policajcu sa kojim je razgovarala uspaničeno rekla: "On dolazi, on dolazi." Snage reda su tek tada odlučile da reaguju i pošalju ekipu u pomoć, ali to je potrajalo neverovatnih 19 sati. Za to vreme Dinka je Aleksandru nasmrt izbo nožem, raskomadao je i zapalio - naglasila je tužiteljka.

foto: Printscreen

Prema njenim rečima, istražitelji su kazali da su sporo reagovali jer su čekali nalog za pretres.

- Snage reda su tek posle 12 sati našle kuću ubice, a onda su ispred ulaza čekale još sedam sati da im stigne nalog za pretres. Tek kad su dobili dokument, upali su u dvorište. Tamo su našli ostatke Aleksandrinog ugljenisanog tela i njen nakit. Detaljnom pretragom u dvorištu su pronađeni i ugljenisani ostaci tela druge žrtve, Luize Melenku. Ta tinejdžerka je nestala u aprilu, ali nije pronađena sve do sada - navela je tužiteljka.

Hosuova je istakla da je Dinka odmah uhapšen i da je na saslušanju priznao zločine.

- Monstrum je priznao da je oteo i ubio obe devojčice. Nije objasnio zašto je to radio - saopštila je tužiteljka.

Smenjen šef policije

Jezivi slučaj izazvao je zgražavanje javnosti i brojne kritike na račun rumunske policije. Zbog svega je reagovao ministar unutrašnjih poslova Nikolaj Moga, koji je kazao da je otpustio šefa policije Joana Budu zbog velikih propusta.

- Smenio sam Budu i još četiri istražitelja zbog nedopustivih propusta u radu na slučaju otete devojčice Aleksandre Mačesanu. Da su oni reagovali i postupili po dužnostima, ta tinejdžerka bi možda još bila živa - poručio je ministar.

Ostavke svih umešanih u stravičan slučaj tražio je i rumunski predsednik Klaus Johanis.

- Očekujem hitne ostavke svih koji su se oglušili o svoje dužnosti u ovom užasnom slučaju. Cela Rumunija je zgrožena. Pružićemo pomoć porodicama ubijenih tinejdžerki - kazao je Johanis.

Rumuni traže ostavku premijerke

Nekoliko hiljada građana Bukurešta protestovalo je juče zbog katastrofalnog propusta policije u slučaju ubijene tinejdžerke Aleksandre Mačesanu. Protest je organizovan ispred sedišta ministarstva unutrašnjih poslova, a okupljeni su uzvikivali: "Policija ubija". Drugi su nosili transparente sa natpisima "Ostavka", tražeći da premijerka Viorika Dančila ode sa te pozicije.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.