PUTINU SE NE PIŠE DOBRO? Istraživali su koliko bi Rusa sada glasalo za njega, rezultati su mnoge iznenadili!
Vladimir Putin, Foto: AP

i njemu pada rejting

PUTINU SE NE PIŠE DOBRO? Istraživali su koliko bi Rusa sada glasalo za njega, rezultati su mnoge iznenadili!

Rezultati ankete agencije Levada sprovedene ovog meseca u čitavoj zemlji pokazuju rast nezadovoljstva Putinom

Objavljeno:

Trideset i osam odsto Rusa ne želi da predsednik Vladimir Putin osvoji još jedan mandat, objavila je najveća agencija za istraživanje javnog mnjenja u državi, Levada Centre.

Putin, koji je na pozicijama predsednika ili premijera gotovo dve decenije, dostići će 2024. svoje drugo ustavno ograničenje za dva uzastopna mandata na mestu predsednika.

Prošle je godine ponovno osvojio izbore s više od tri četvrtine zvanično prebrojanih glasova.

Rezultati ankete agencije Levada sprovedene ovog meseca u čitavoj zemlji pokazuju rast nezadovoljstva Putinom. Postotak Rusa koji ne žele da Putin ostane na vlasti nakon isteka trenutnog mandata je najveći u poslednjih pet godina, od snažnog porasta nacionalizma u zemlji 2014. kada je Rusija pripojila Krim.

- Videćemo porast negativnog trenda u mišljenju o predsedniku - rekao je čelnik organizacije Lev Gudkov u komentaru za ruski list Vedomosti.

Putinov autoritet većinom se temelji na dosadašnjim uspesima i nedostatku alternative, kazao je Gudkov.

- Sada sve zavisi od nedostatka alternative. No, to je uglavnom negativna procena jer je upravo taj nedostatak alternative stvoren silom - rekao je on.

Više od hiljadu ljudi privedeno je tokom vikenda na protestu opozicije u centru Moskve. Prema posmatračkoj grupi OVD-Info, bilo je to jedno od najmasovnijih hapšenja na demonstracijama u Rusiji u proteklih deset godina.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.