Preminuo jedan od najpoznatijih nemačkih političara (FOTO)

UMRO U 89. GODINI

Preminuo jedan od najpoznatijih nemačkih političara (FOTO)

Hans-Ditrih Genšer, kao član liberalne Slobodne demokratske partije, bio je ministar spoljnih poslova Nemačke od 1974. do 1992. godine
Objavljeno: 13:22h

Dugogodišnji ministar spoljnih poslova Nemačke i prorektor, Hans-Ditrih Genšer, preminuo je u 89 godini života, od kardiovaskularnih bolesti, javila je njegova kancelarija. Jedan od najvećih političkih lidera Nemačke umro je okružen porodicom u četvrtak uveče. Tramp šokirao Ameriku: Tražiću oproštaj od Srbije, Iraka i Libije što smo ih bombardovali! (FOTO) Kao član liberalne Slobodne demokratske partije, bio je ministar spoljnih poslova Nemačke od 1974. do 1992. godine, što ga čini ministrom sa najdužim stažom na toj poziciji.

Genšer je 1989. godine dospeo na naslovne strane svojim govorom sa balkona ambasade Zapadne Nemačke, obaveštavajući Istočnu Nemačku da mogu da dođu na Zapadnu sranu. Bio je aktivan kao pravnik i učetsvovao je akcijama međunarodnih organizacija sve do penzionisanja 1992. godine.
Tokom razgovora poslednjih godina zalagao se za bolju saradnju EU i Rusije, dok je od Zapada tražio da pronađe način za saradnju sa Moskvom. (Espreso.co.rs / RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.