DVA SRBINA I TURČIN VARALI PENZIONERE PO BEČU: Prerušavali se u policajce i starcima prodavali NEVEROVATNU PRIČU
Srbi uhvaćeni u prevari, Foto: EPA/CHRISTIAN BRUNA

razotkriveni

DVA SRBINA I TURČIN VARALI PENZIONERE PO BEČU: Prerušavali se u policajce i starcima prodavali NEVEROVATNU PRIČU

Da bi bili uverljiviji, koristili su se manipulisanim telefonskim vezama imitirajući austrijski broj za hitne pozive policiji - 133

Objavljeno:

Tri prevaranta koji su se predstavljali kao policajci uverili su više desetina bečkih penzionera da im predaju svoju ušteđevinu na čuvanje u ukupnom iznosu od 2,5 miliona eura, objavila je policija u austrijskoj prestonici.

Kriminalci širom Evrope mesecima se koriste tim lukavstvom, no trojica muškaraca privedenih u Austriji, od kojih su dvojica iz Srbije, a jedan je državljanin Turske, čini se, radili su nezavisno od mreže iz drugih država, rekao je portparol policije za nemačku agenciju DPA.

Od novembra su trojica muškaraca telefonski pozivala penzionere i predstavljala se kao agenti kriminalističke policije koji istražuju slučajeve provale.

Da bi bili uverljiviji, koristili su se manipulisanim telefonskim vezama imitirajući austrijski broj za hitne pozive policiji - 133. Kada bi jedan od osumnjičenih uverio neku od žrtava da bi joj mudrije bilo ušteđevinu predati u ruke policije, drugi bi već bio na vratima s lažnom policijskom značkom, spreman da preuzme novac.

Policija je objavila da ipak nisu svi penzioneri naseli. Od nekoliko stotina poziva prevare su im uspele u najmanje 38 slučajeva. Jedan od dvojice Srba priznao je optužbe koje mu se stavljaju na teret, a druga dvojica brane se ćutanjem.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.