PUTIN IMA NOVU IGRAČKU OSMIŠLJENU S POSEBNIM CILJEM: Pronalazi metu na 12.000 metara visine i radi na minus 50!
Testiranje raketnog sistema Tor-M2DT, Foto: Printscreen Youtube

Sistem igra ključnu ulogu

PUTIN IMA NOVU IGRAČKU OSMIŠLJENU S POSEBNIM CILJEM: Pronalazi metu na 12.000 metara visine i radi na minus 50!

Sistemi su testirani tako što su gađali dronove koji su leteli na različitim visinama

Objavljeno:

Ruska vojska je testirala novo oružje specijalno dizajnirane za korišćenje u arktičkim oblastima.

U pitanju su raketni sistemi Tor-M2DT koji ispaljuju protivvazdušne projektile, a koji su prvi put predstavljeni javnosti na velikoj paradi za Dan pobede u Moskvi 2017. godine.

Ove nedelje, dva ova sistema su odvezena na obale Novaje zemlje pomoću amfibijskog broda Severne flote ruske vojske. Sistemi su testirani tako što su gađali dronove koji su leteli na različitim visinama, pri uslovima kada je nebo vedro, ali i dok su bili skriveni iza oblaka.

Raketni sistem Tor-M2DT može detektovati do 40 pokretnih ciljeva u vazduhu na daljini od 15 kilometara i na visinama od 12.000 metara.

Ovi raketni sistemi se sastoje od dva vagona. Prvi služi za prevoz, dok se drugi sastoji od lansera raketa i radara. Napravljeni su za rad u teškim vremenskim uslovima Arktika, pa ove rakete mogu da funkcionišu na temperaturama do minus 50 stepeni Celzijusa.

Sistem igra ključnu ulogu u ponovnom naoružanju ruskog dela Arktika, uključujući i zaštitu novih baza u Zemlji Franca Josifa, Novoj Zemlji, Severnoj Zemlji, Novim Sibirskim ostrvima i ostrvu Vrengl. Sva ova ostrva i arhipelazii se nalaze duž Severnog morskog puta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/themoscowtimes.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.