GODINAMA JE BILA LJUBAVNICA ŠPANSKOG KRALJA: Nemačka princeza otkrila prljave tajne svog bivšeg ljubavnika!
Nemačka princeza Korina zu Sajn-Vitgenštajn, Foto: Printscreen Youtube

SKANDAL NA ARISTOKRATSKI NAČIN

GODINAMA JE BILA LJUBAVNICA ŠPANSKOG KRALJA: Nemačka princeza otkrila prljave tajne svog bivšeg ljubavnika!

Huan Karlos je, tvrdi ona, bio dobar sa saudijskom kraljevskom porodicom, pa je pomogao da španske firme dobiju unosan posao u zalivskoj zemlji

Objavljeno:

Huan Karlos je navodno tražio deo od 80 milona evra mita koje su španske firme dale da bi dobile 6,5 milijardi evra vredan posao u Saudijskoj Arabiji.

Nemačka princeza Korina zu Sajn-Vitgenštajn optužila je svog bivšeg ljubavnika, španskog kralja Huana Karlosa I da je uzeo deo od milionskog mita koje su španske firme dale da bi dobile 6,5 milijardi evra vredan posao u Saudijskoj Arabiji.

Huan Karlos I bio je španski kralj od 1975. do svojevoljne abdikacije 2014. godine u korist sina Felipea. Danas 81-godišnjak, bivši španski kralj bio je poznat po stotinama ljubavnica. S Korinom zu Sajn-Vitgenštajn ( 54) bio je šest godina i očekivala je da će je oženiti.

Monako

Huan Karlos je, tvrdi ona, bio dobar sa saudijskom kraljevskom porodicom, pa je pomogao da španske firme dobiju unosan posao u zalivskoj zemlji. Zauzvrat je navodno tražio deo od 80 miliona evra mita koje su španske firme dale 2011. da bi dobile posao na izgradnji brze pruge od Meke do Medine, piše "Daily Mail". Drugi mediji tvrde da je hteo sav taj iznos, koji je na kraju navodno završio na njegovom računu u Monaku.

Nemačka aristokratkinja s bazom u Monaku tvrdi da je bivši španski kralj Huan Karlos I tražio milione nakon što je njoj rekao da mu treba novac kako bi se razveo od kraljice Sofije i oženio nju. Žalila se da su joj godinama pretili španski obaveštajci da neće biti sigurna ni ona ni njena deca usudi li se u javnosti govoriti o svojoj šestogodišnjoj vezi s kraljem. Ali, ona se usudila više od toga, da optuži bivšeg kralja za višemilionsku korupciju.

Svoj iskaz je Korina zu Sajn-Vitgenštajn, sada nemačka poslovna žena, dala još 2015. londonskoj policiji, a lani su delove iz tog svedočenja objavili španski mediji. Španski istražitelji sada su zatražili od britanskih vlasti da im omoguće da bivšu suprugu nemačkog princa Johana Kasimira zu Sain-Vitgenštajn-Sain ispitaju kao svedoka, piše "Daily Mail".

Korina je pratila Huana Karlosa na putovanjima

Prema onome što je objavio "The Times", ona je svedočila da je kralj pitao: “A što je s mojim udelom?”. “Ja sam omogućio prugu. Razgovarao sam sa svojim prijateljem u Saudijskoj Arabiji. Ja sam doprineo tome”, navodno je rekao Huan Karlos.

Korina zu Sajn-Vitgenštajn svedočila je pred londonskom policijom da je 12 španskih firmi uključenih u taj posao isplatilo 80 miliona evra supruzi saudijskog biznismena. Govorila je o tome četiri sata, a deo svedočenja mediji su preneli još lani. Londonska policija snimila je taj razgovor i sad španske vlasti traže od njih snimak. Cilj istrage ne može biti Huan Karlos, jer je on kao kralj uživao imunitet, nego španski istražitelji žele da ispitaju je li bilo nezakonitih isplata španskih firmi.

Besna javnost

Španski kralj Huan Karlos i bivša supruga nemačkog princa Korina zu Sajn-Vitgenštajn bili su u vezi od 2004. do 2010. Prvi put se o tome počelo pričati 2012. kad su se pojavile njihove zajedničke fotografije s lova na slonove u Bocvani. To je razbesnelo špansku javnost, jer su snimci s raskošnog safarija objavljeni u jeku recesije koja je žestoko pogodila široke španske slojeve.

Optužbe protiv bivšeg španskog kralja vratile su Huana Karlosa u medijsku žižu mesec i po nakon što je objavio da se potpuno povlači iz javnog života. Bio je ključna figura u španskoj tranziciji prema demokratiji nakon smrti generala Franka 1975. Bivši kralj je kao 81-godišnjak 2. juna, na petu godišnjicu abdikacije, objavio da se sasvim povlači iz javnog života. Ali, bez obzira na to i dalje kao član kraljevske porodice uživa imunitet.

Za njega se pričalo da je imao stotine i stotine ljubavnica. Amadeo Martinez Ingleso njemu je napisao knjigu: “Huan Karlos: kralj sa 5000 ljubavi”. Nikad se nije razveo od kraljice Sofije.

Kralj sa suprugom, sinom i unukama

Bivša ljubavnica optužila ga je i da je na računima u švajcarskim bankama držao novac čije je poreklo hteo sakriti. Prema onome što je objavio list "El Espanol", bivši španski kralj koristio je svog nećaka Álvara Haimea de Orleans-Borbóna da otvori više tajnih računa u Švajcarskoj, a onda je pravnik Dante Kanonika manipulisao tim novcem kako bi zavarao tragove. Osim toga, Korina zu Sajn-Vitgenštajn optužila ga je da je upotrebio njeno ime kad je kupovao imanje u Maroku.

Španska kraljevska kuća opterećena je nizom skandala. Najmlađa kći Kristina takođe je bila predmet istrage zbog korupcije zbog koje je zatvoren njen suprug. Njezin muž Injaki Urdangarin osuđen je na pet godina zatvora i od juna je na odsluženju kazne.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/jutarnji.h)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.