BIVŠEM PREDSEDNIKU NA VRATA ZAKUCALA POLICIJA: Odgovaraće jer je primio MITO od 20 MILIONA DOLARA!
Alehandro Toledo, Foto: AP

dolijao

BIVŠEM PREDSEDNIKU NA VRATA ZAKUCALA POLICIJA: Odgovaraće jer je primio MITO od 20 MILIONA DOLARA!

Peru se suočava sa talasom političkih skandala povezanih sa korupcijom

Objavljeno:

Bivši peruanski predsednik Alehandro Toledo (73), kojeg Lima optužuje za korupciju u aferi Odebreht, uhapšen je u Kaliforniji i preti mu ekstradicija u Peru, saopštilo je danas peruansko državno Tužilaštvo.

- Ministarstvo pravosuđa obaveštava preko svog odeljenja za međunarodnu pravnu saradnju da je bivši predsednik Alehandro Toledo Manrike uhapšen jutros radi izručenja iz SAD-a - objavilo je Ministarstvo pravosuđa na Tviteru, prenosi Rojters.

Toledo, koji je bio predsednik Perua od 2001. do 2006. godine, sumnjiči se da je primio 20 miliona dolara mita od brazilske građevinske kompanije Odebreht kako bi dobijala poslove izgradnje u zemlji, a on je negirao da je učinio išta loše.

Pre godinu dana, Peru je zvanično tražio od SAD izručenje Toleda.

Ministar pravde Perua Visente Zabalos rekao je da bi Toledo trebalo da bude saslušan ove nedelje u sudu, koji će odlučiti da li će bivši predsednik biti zadržan u pritvoru tokom pravnog postupka i do izručenja iz SAD.

- Ekstradicija može da traje i godinu dana- rekao je Zabalos.

Kako se navodi Peru se suočava sa talasom političkih skandala povezanih sa korupcijom ali i slučajem Odebreht - bivši predsednik Pedro Pablo Kučinski uhapšen je u svojoj kući zbog navoda da je primio mito u vezi istrage, a drugi bivši predsednik Alan Garsija upucao se u aprilu kako bi izbegao hapšenje zbog sumnje da je od brazilske kompanije primao mito.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.