MINSITAR ŽIVEO NA VISOKOJ NOZI, A NI SUPRUGA MU NIJE NIŠTA BOLJA: Podneo je ostavku, ali to nije sve!
Fransoa de Riži sa suprugom, Foto: EPA-EFE/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT

povukao se

MINSITAR ŽIVEO NA VISOKOJ NOZI, A NI SUPRUGA MU NIJE NIŠTA BOLJA: Podneo je ostavku, ali to nije sve!

Ministar je trebalo danas u Parlamentu da odgovara na pitanja Vlade nakon pisanja nezavisnog portala "Mediapar" o njegovom privatnom životu

Objavljeno: 19:28h

Francuski ministar ekologije Fransoa de Riži, o čijem je raskalašnom privatnom životu na račun poreskih obveznika te zemlje javnost polemisala danima, podneo je danas ostavku.

Kako javljaju francuski mediji, De Riži je trebalo da danas u Parlamentu odgovara na pitanja Vlade nakon brojnih kritika koje je izazvalo pisanje nezavisnog portala "Mediapar" o njegovom privatnom životu. Tokom proteklog vikenda De Riži je u više navrata odbacio navode "Mediapara", nazivajući ih "grotesknim".

Taj portal je 10. jula objavio da De Riži koristi novac poreskih obveznika za raskošne večere i renoviranje rezidencije. On i njegova supruga su prema navodima portala pozivali prijatelje na raskošne večere u hotel koji je zvanična rezidencija Francuske. De Riži je 10 takvih večera priredio dok je bio predsednik Skušptine, između oktobra 2017. godine i juna 2018. godine, a gosti su uglavnom bili lični prijatelji para, naveo je portal. Portal je takođe pisao da su se De Riži i njegova supruga preselili u ministarski stan, na čije su preuređenje potrošili 63.000 evra. Renoviranje je uključilo novu svlačionicu od 17.000 evra, plaćenu javnim novcem, navodi "Mediapar".

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.