BILA MU JE PROFESORKA, A S NJENOM ĆERKOM IŠAO JE U RAZRED: Makron je 24 godine starijoj Brižit obećao jednu stvar
Makron sa suprugom, Foto: AP

ovako su se upoznali

BILA MU JE PROFESORKA, A S NJENOM ĆERKOM IŠAO JE U RAZRED: Makron je 24 godine starijoj Brižit obećao jednu stvar

Nije bio kao drugi, nije bio tinejdžer. Imao je jednak odnos sa odraslima

Objavljeno:

Emanuel Makron oženio se svojom bivšom profesorkom, koja je starija od njega čak 24 godine.

Makron je bio briljantan dečak, čitao je francusku literaturu, pisao pesme i roman o španskim konvistadorima.

"Emanuel je uvek bio drugačiji", kaže Antoaneta Marget koja je sa njim išla u školu. "Dok su drugi uglavnom gledali televiziju on je samo čitao. Makron i nastavnici su bili jednaki na neke načine".

Neko ko ga je sigurno tako video jeste Brižit Tronje, njegova profesorka.

"Nije bio kao drugi, nije bio tinejdžer. Imao je jednak odnos sa odraslima", kaže ona. Jednog dana, tokom njene poslednje godine kao profesorka, došao je sa idejom da zajedno napišu nešto. "Nisam mislila da će ga držati. Mislila sam da će mu dosaditi. Pisali smo i malo po malo totalno me je osvojila njegova inteligencija", navodi Brižit.

Sa 16 godina Makron je napustio Amjen da završi školovanje u Parizu, ali je obećao da će oženiti svoju bivšu profesorku. "Zvali bismo jedno drugo stalno i provodili sate na telefonu. Malo po malo osvojio me je na neverovatan način, strpljenjem", ističe ona.

Brižit je Emanuela upoznala kada je imaop svega 15 godina, kao učenika u privatnoj školi gde je ona bila učiteljica. Ne zna se tačno kada je njihova romansa zaista otpočela, ali budući da je ubrzo po pojavljivanju Emanuela ona otišla da radi u drugoj elitnoj školi, ima mesta za govorkanja da je to uradila baš kako da bi pobegla od svojih osećanja. Inače, bio je u razredu sa Brižitinom ćerkom koja je oduševljeno govorila majci o novom đaku i po svoj prilici ga pomalo i simpatisala.

"Nećeš me se tek tako rešiti. Vratiću se po tebe i oženiću te - rekao je, kako pišu mediji, tada Emanuel svojoj učiteljici, udatoj ženi sa troje dece. I ispunio je svoje obećanje 2007. godine, a pre toga ovaj par je bio 10 godina u vezi.

Njegovi roditelji, iako prilično liberalni, svom snagom su negodovali. Jer njihov sin je mlad, šarmantan, uspešan i iz dobre porodice. Dakle, savršen "ulov", ali ne za 24 godine stariju ženu. To je išlo dotle da je njegova majka zakazala sastanak Brižit na kome ju je zamolila da ga makar ostavi na miru dok ne napuni 18 godina.

"Ne mogu to da vam obećam", rekla je Brižit.

Napustila je muža, sa kojim je imala troje dece i počela vezu sa svojim bivšim učenikom. Venčali su se 2007. godine. An Fulda, autorka knjige o usponu Makrona kaže da ta neobična ljubavna priča otkriva mnogo toga o Makronovoj odlučnosti i verovanju u sebe. Godinama je par izbegavao javnost, ali je do suptilne promene došlo od kako je Makron pokrenuo svoju predsedničku kandidaturu.

"On želi da ljudima stavi do znanja da ukoliko je mogao da zavede ženu 24 godine stariju od njega i majku troje dece u malom gradu u provinciji... uprkos ruganju i svemu, da može da osvoji i Francusku na isti način", kaže Fulda.

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU: Dragoljub Bakić

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.