TURSKI POSLASTIČAR PRAVI BUREK ZA PUTINA ZBOG S-400: Ima rok od 5 dana da ga pojede!
Hasan Adžar pravi burek za Putina, Foto: printskrin Youtube/06yabakcom

zanimljivo

TURSKI POSLASTIČAR PRAVI BUREK ZA PUTINA ZBOG S-400: Ima rok od 5 dana da ga pojede!

Ukupna težina paketa biće četiri kilograma

Objavljeno: 17:50h

Poslastičar iz turskog grada Bursa, Hasan Adžar, čiji je kolač ušao u Ginisovu knjigu rekorda, izjavio je za Sputnjik da namerava da ispeče tradicionalni turski burek za predsednika Rusije Vladimira Putina, a povod je - početak isporuke ruskih protivvazdušnih raketnih sistema S-400 Turskoj.

"Početak isporuka protivvazdušnih sistema S-400 Turskoj, o kojima se toliko govorilo u našoj zemlji, bio je dobrodošla vest za nas. Shvatajući koliko je to važno za nacionalnu bezbednost naše zemlje, kao i za odnose između Turske i Rusije, želim da dam svoj doprinos za razvoj odnosa između naših zemalja. Zbog toga ću uložiti sve svoje napore i ispeći i poslati danas u Kremlj, lično Vladimiru Putinu, našu tradicionalnu pitu - burek", rekao je poslastičar.

Adžar je dodao da će pita biti sa sirom i spanaćem. Ukupna težina paketa biće četiri kilograma. Prema njegovim proračunima, pošiljka bi trebalo da stigne u Moskvu u roku od pet dana, dok se "burek može jesti još deset dana od dana pečenja".

"Tokom svoje poslednje posete Turskoj, gospodin Putin je izrazio želju da poseti turski restoran. Želim da ga pozovem u naš prelepi drevni grad Bursu i u moj restoran, gde ću mu napraviti najbolji burek", istakao je poslastičar.

Adžar je 2012. godine ušao u Ginisovu knjigu rekorda za najveći burek, čija je dužina bila 2.023 metra.

Ugovor za nabavku četiri diviziona S-400 vredan 2,5 milijarde dolara zaključen je 2017. godine. Turska će deo ugovora za S-400 platiti sama, a deo preko ruskog kredita. Prema rečima vicepremijera Rusije Jurija Borisova - ugovor predviđa opciju i nakon završetka glavnog dela isporuke. Prva isporuka S-400 stigla je u Tursku u petak 12. jula, dok je drugi deo isporučen u subotu 13. jula u jutarnjim časovima.

Pogledajte:

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/rs.sputniknews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.