VREME JE DA SE STAVI TAČKA NA OVU PRIČU! Rusija dala ULTIMATUM Americi i EU zbog podržavanja VELIKE ALBANIJE!
Vladimir Putin, Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY

DOSTA.

VREME JE DA SE STAVI TAČKA NA OVU PRIČU! Rusija dala ULTIMATUM Americi i EU zbog podržavanja VELIKE ALBANIJE!

Rusija smatra provokacijom sporazum Albanije i samoproglašenog Kosova o otvaranju zajedničkih "diplomatskih predstavništava" u trećim državama, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije

Objavljeno:

Prema rečima predstavnika Moskve, "izazivajuće" akcije Tirane i Prištine nisu slučajne.

Rusija smatra provokacijom sporazum Albanije i samoproglašenog Kosova o otvaranju zajedničkih "diplomatskih predstavništava" u trećim državama, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije.

- Provokativni koraci Tirane i Prištine, koji su u skladu sa realizacijom koncepcije "velike Albanije", izazivaju ozbiljnu zabrinutost. U tom kontekstu vidimo potpisivanje, 2. jula, albansko-kosovskog sporazuma o ujedinjenju diplomatskih predstavništava u trećim zemljama. Konstatujemo da SAD i EU više vole da ne reaguju na ovako destruktivne mere i da faktički pokrivaju "velikoalbanske manifestacije" koje su destruktivne za region - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Prema rečima predstavnika resora, "izazivajuće" akcije Tirane i Prištine nisu slučajne.

- Odatle se već nekoliko godina čuju izjave o defakto ujedinjenju. Ta linija albanskog i kosovskog rukovodstva je u suprotnosti sa Rezolucijom SB UN 1244, podriva dijalog između Beograda i Prištine, uz posredništvo EU, i potkopava stabilnost na Balkanu - naglasili su u MIP Rusije.

Lažna država Kosovo i Albanija potpisali su sporazum o ujedinjavanju i koordiniranju svojih spoljnih politika, koji uključuje i zajedničke ambasade, objavio je šef diplomatije tzv. Kosova Bedžet Pacoli na svom Twitter profilu pre četiri dana.

BONUS VIDEO:

SNIMAK KOJI ĆE VAS ŠOKIRATI! Ovako se ponašaju ljudi, a ovako majmuni kada se nešto deli džabe! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.