NIJE VAM DOBRO TO ŠTO RADITE: Posle ovih Trampovih reči SVIMA NA PLANETI trebalo bi da se useli STRAH U SRCE!
Donald Tramp obratio se Iranu, Foto: EPA

oprez!

NIJE VAM DOBRO TO ŠTO RADITE: Posle ovih Trampovih reči SVIMA NA PLANETI trebalo bi da se useli STRAH U SRCE!

Šef američke diplomatije Majk Pompeo je obećao da će Iran biti još više izolovan i izložen sankcijama posle saopštenja iranskih vlasti da će početi sa obogaćivanje uranijuma

Objavljeno: 08.07.2019. 08:24h
  • 1

Američki predsednik Donald Tramp pozvao je Iran da bude oprezan s obogaćivanjem uranijuma na nivo koji je zabranjen prema medjunarodnom sporazumu o iranskom nuklearnom programu.

"Iran bi trebalo da bude oprezan jer obogaćujete uranijuma za jednu svrhu, a neću da vam kažem koja je to svrha. To nije dobro", rekao je sinoć Tramp novinarima u Moristaunu, u Nju Džerziju.

Šef američke diplomatije Majk Pompeo je obećao da će Iran biti još više izolovan i izložen sankcijama posle saopštenja iranskih vlasti da će početi sa obogaćivanje uranijuma.

Iranske vlasti saopštile su u nedelju da će tokom dana početi da obogaćuju uranijum na nivo koji je zabranjen prema sporazumu. Dozvoljeni nivo je do 3,67 odsto, kako prenose beogradski mediji.

Teheran je potom zapretio da neće poštovati još neke odredbe nuklearnog sporazuma "za 60 dana" ukoliko se ne pronadje rešenje i ne ispune iranski zahtevi.

Iranske mere predstavljaju odgovor američkom povlačenju iz sporazuma i ponovnom uvodjenju sankcija.

Sporazum o iranskom nuklearnom sporazumu zaključili su 2015. u Beču Iran i šest velikih sila - SAD, Rusija, Kina, Francuska, Velika Britanija i Nemačka, posle 12 godina krize o tom pogramu.

 

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media