PUTIN UPOZORAVA NA OPASNOST! Ovime će ceo svet BITI POGOĐEN!
Ovime će ceo svet BITI POGOĐEN!, Foto: Profimedia

AU!

PUTIN UPOZORAVA NA OPASNOST! Ovime će ceo svet BITI POGOĐEN!

SAD i Kina bi morale da pronađu rešenje

Objavljeno: 11:25h

Ceo svet će biti pogođen ukoliko SAD i Kina ne nađu način da izađu iz trgovinskog spora, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin i dodao da je neophodno da se napusti praksa politički motivisanih restrikcija.

On je to rekao na konferenciji za novinare posle susreta sa italijanskim premijerom Đuzepeom Konteom u Rimu.

- Čitava svetska ekonomija biće pogođena, globalna trgovina opašće za 17 odsto do 2024. godine, a svetski BDP za dva procenta. To će biti loše za sve. Mislim da moramo da uštedimo napore da postignemo sporazume i politiku politički motivisanih ograničenja, sankcija i jednostranih tarifa - rekao je Putin.

Putin je od Kontea zatražio pomoć u popravljanju odnosa Rusije i EU i u obustavljanju sankcija Moskvi i izrazio je nadu da će Italija objasniti EU štetu uzrokovanu ekonomskim sankcijama koje su EU i SAD uvele Rusiji nakon aneksije Krima 2014. godine.

- Evropske zemlje su propustile šansu da na ruskom tržištu prodaju robu vrednu milijarde. To znači gubitak za sve nas - rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, zbog sankcija Rusija je izgubila oko 50 milijardi dolara od 2014. godine, ali su zemlje EU pretrpele veću štetu. U Direktnoj liniji, emisiji u kojoj predsednik Rusije tradicionalno odgovara na pitanja građanja, on je rekao da je gubitak EU zbog sankcija protiv Rusije 240 milijardi dolara.

Putin je rekao i da se nada da će novi lideri Evropske komisije konačno sagledati štetu ant-ruskih sankcija i pokušati da izgrade dobre odnose sa Rusijom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.