U OVOJ ŠKOLI DEČACI NOSE SUKNJE: Uprava ima dobar razlog za odluku koja je zaprepastila mnoge!
Škola / Ilustracija, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

KORAK NAPRED

U OVOJ ŠKOLI DEČACI NOSE SUKNJE: Uprava ima dobar razlog za odluku koja je zaprepastila mnoge!

Škola će takođe ukinuti oznake za ženski i muški toalet kao deo šeme, za koju se vođstvo škole nada da će omogućiti deci da se osećaju ugodno

Objavljeno:

Učenici u Irskoj će sada moći da se oblače u skladu sa polom s kojim se identifikuju. Nastavnici i uprava škole se nadaju da će ova odluka pomoći svim učenicima da se osećaju dobrodošlima i prihvaćenima!

U osnovnoj školi St. Brigid, u Wicklowu, južno od Dablina u Irskoj dečaci će moći da nose suknje nakon što je uprava škole odlučila da pređe na rodno neutralnu politiku, koju su podstakli zahtevi samih učenika škole.

Škola će takođe ukinuti oznake za ženski i muški toalet kao deo šeme, za koju se vođstvo škole nada da će omogućiti deci da se osećaju ugodno, izveštava DublinLive.

U skladu s novim pravilima, učenici će sada moći da se oblače u skladu sa polom s kojim se identifikuju. Nastavnici i uprava škole se nadaju da će ova odluka pomoći svim učenicima da se osećaju dobrodošlima i prihvaćenima.

Smatra se da bi još mnogo škola širom Irske i Engleske moglo da sledi taj primer.

Direktorka Maire Costello kaže da neka deca od rane dobi preispituju svoj seksualni identitet i žele da im osiguraju sigurno i srećno školovanje.

Ako to znači da djevojke nose farmerke ili dečaci suknje, neka nose. Najvažnije je da se deca osećaju ugodno i srećno zbog načina na koji su obučeni – rekla je za The Irish Times.

Od septembra devojkama će biti dopušteno da nose sive pantalone, a dečacima će biti dopušteno da nose suknju od tartana ako im se to više sviđa.

Direktorka je rekla da su dosad bile samo pozitivne reakcije i da je njihovo Veće učenika, otkud je i potekla ova inicijativa, pozdravilo ovu veliku promenu u školi.

Ponosna sam na Učeničko veće. Oni su istražili koje su želje naših učenika, napravili upitnike i s dobijenim rezultatima su došli Upravi škole, koja je odlučila da podrži želje svojih učenika – zaključila je Costello.

(Espreso.co.rs / fokus.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.