OBORENA TURSKA LETILICA U LIBIJI: Iz Turske stižu pretnje da će napasti, ako ne oslobode njihove državljane! (FOTO)
Ilustracija / Dron, Foto: EPA/Regi Varghese

brza reakcija

OBORENA TURSKA LETILICA U LIBIJI: Iz Turske stižu pretnje da će napasti, ako ne oslobode njihove državljane! (FOTO)

Libijska nacionalna armija tvrdi da se dron spremao da gađa njegove pozicije

Objavljeno: 22:11h

LNA pod rukovodstvom generala Kalife Haftara saopštila je da je oborila turski dron iznad aerodroma Mitiga u prestonici Tripoliji čime je obustavljen avio saobraćaj.

- Naši lovci su napali dron dok je leteo i oborili ga na pisti vojnog aerodroma Mitiga - navodi se u saopštenju pres-službe vojske.

Libijska nacionalna armija tvrdi da se dron spremao da gađa njegove pozicije.

Ranije je Ministarstvo inostranih poslova Turske saopštilo da je Libijska nacionalna armija generala Kalife Haftara uhapsila šestoricu turskih državljana. Oni su saopštili da očekuju hitno oslobađanje svojih državljana, jer će, u suprotnom — „Haftarove snage biti legitimna meta“.

LNA uhapsila je šestoricu turskih državljana, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Turske.

- Držanje šestorice turskih državljana u Libiji, od strane pripadnika ilegalne milicije lojalne Halifi Haftaru, je čin banditstva i piratstva - navodi se u saopštenju turskog Ministarstva.

Ministarstvo spoljnih poslova Turske navodi da očekuje hitno oslobađanje svojih državljana, jer će, u suprotnom — „Haftarove snage biti legitimna meta“.

Ranije je portparol Libijske nacionalne armije, na čijem čelu se nalazi general Halifa Haftar, Ahmed el Mismari, saopštio da je vojska dobila naređenje da zatvori nebo za tursku civilnu avijaciju i da napada turske brodove kada se oni približe obali Libije.

(Espreso.co.rs/libyaherald.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.